wygląda przyzwoicie, tylko wszystkie zdjęcia robione w dobrym świetle, prawdziwe szumy wychodzą dopiero w słabym oświetleniu, cieniach i czerni. Obraz jednak traci kontury i ostrość, ale jak na olka chyba jest ok.
pzdr
Wersja do druku
wygląda przyzwoicie, tylko wszystkie zdjęcia robione w dobrym świetle, prawdziwe szumy wychodzą dopiero w słabym oświetleniu, cieniach i czerni. Obraz jednak traci kontury i ostrość, ale jak na olka chyba jest ok.
pzdr
IMHO szumy na 1600 zupełnie akceptowalne. Co do liczby pól AF nie demonizował bym. K100d ma ich 11 a i tak uzywam w 95% tylko 1 - środkowy.
pozdrawiam
czyli moze byc znacznie gorzej :PCytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Czyli nie mam zielonego pojęcia. LGD to po prostu parszywe źródło rzetelnych informacji. Wolę na zimne dmuchać, jak potem czytać jojczenia.Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Pozdrawiam
Wysokie iso po jasności zawsze wyjdzie dobrze, już w e-500 tak jest. Natomiast cała reszta jak dla mnie bomba. Soczyste foty, kolorowe, ostre czyli coś, co może odsadzić C-55 do archiwum.
Nareszcie coś, o czym można pogadać w superlatywach w kontekście nowych dslr.
Olkowi już tak niewiele brakuje do ideału. Zrobią wizjer i będzie jak w raju.
moze tak poczekac na rawy? wesze w tych JPG tu neatimage, zwlaszcza jak widze usmiechnieta mordke D. Hissinka i M. Petersa z LetsGoDigital:
a tu sam masta DIWA Awards Erik Kaper (ten dryblas) w towarzystwie olko-władców
PS: wszyscy, nalezacy do DIWA Awards (letsgodigital czy fotopolis) sciemniaja i słodko pierdzą na potege w rytm ich sponsorow ... ech, marketoludy ...
Poczekajmy na rzetelny test i RAWy. Będzie dobrze, jeśli na zdjęciach ludzi w głędbokim cieniu przy ISO800, będzie widać skórę zamiast dobrze znanej posiadaczom E1 i E300 gangreny jak np. tu: http://www.dpreview.com/reviews/olympuse300/page18.asp
P:
E-330 nie sieje "gangreny". jeśli obraz z tych maluchów będzie podobnej jakości albo ciut mniej zaszumiony to jak dla mnie styka.
>> Gdzie sa RAWy, poczekajmy na RAWy itp itd
Jeśli sprawdzą się pogłoski na temat kompresji w ORFach to czuję, że przez długi czas jedynym programem, który będzie to akceptował to będzie nowo wydany Olympus Master 2.0
No i niech zrobią sample jakimś lepszy szkłem niż kit ;)