-
tak ogólnie staraj się bardziej nasycić czerwień pomidora lub poczekać na nasze ze szklarni, razowy chlebek z ziarnem jest też za blady a makaron jest za biały jakby nie miał w sobie jajek. Kompozycje bardzo miłe dla oka i pomysłowe. Bardzo podoba mi się pomidor z zielonym listkiem na widelcu. Fotografia reklamowa jedzenia to jest najczęściej jedno wielkie oszustwo bo w realu nic tak nie wygląda jak w reklamie tym nie mniej powszechne odczucie co ładnie wygląda jest dobre i smaczne. Najpiekniejsza woda na zdjęciach to czysta gliceryna które też jest używana do nabłyszczania powierzchni. Z tego co pamiętam do ładnego żółtego koloru używa się kurkumy i jak w wodzie w której gotujesz makaron dodasz szczyptę kurkumy to będzie ładny żółciutki i tak samo do ciasta. W smaku prawie nie wyczuwalne ale za to na fotkach super. Pozdrawiam.
-
-
Co do kurkumy się zgadzam - pięknie barwi. Nie możesz jednak przesadzić bo w nadmiarze potrafi zepsuć smak potrawy (wiem coś o tym, zepsułam ;)) Podobnież z szafranem.
Z tą mistyfikacją - nie do końca prawda. Zajrzyjcie na wspomniane Forum Kulinarne. Tam nie ma ściemy, nie wszystkie zdjecia są super ale sporo robionych z pasją i wyobraźnią.
-
Ja juz ktos napisal "bardzo apetyczne zdjecia" :) Podobaja mi sie, szczegolnie nr. 4 :)
Pzdr
-
Mi się podobają prawie wszystkie i zgłodniałem od razu. fotka nr 3 z pierwszej serii ma jak dla mnie trochę sztuczne światlo.
I jak zamieszczasz następne foty to kontynuuj numerację a nie zaczynaj jej od nowa, żebyśmy mogli łatwiej określać o ktore fotki nam chodzi.
-
Bardzo fajne foty ale ja bym się taką ilością nie najadł. Osobiście lubię głebie ostrości. Jednak nie oceniam bo robić dobrych fotek nie umiem. Ale kiedyś się nauczę i może coś dodam od siebie. Pozdro.
-
Parę nowych fociszczy
Troche kiczyku nie zaszkodzi ;)
Zaznaczam, że cały czas się uczę więc konstruktywna krytyka mile widziana. Czuję, że fotografowanie jedzenia to coś, w czym chciałbym się wyszkolić i za parę lat móc powiedzieć, że mniej więcej WIEM o co w tym biega.
Ponieważ nie mogę edytować starych postów aby zmienić numerację zdjęć - wprowadzę literkę do tej numeracji.
a1
a2
a3 - miłość i krewetki ;)
a4 - kawa i bajaderka
a5 - sernik z wisienkami
a6
-
Dużo fajniejsze te zdjęcia. Kurczę... fajne, noooo... :)
Pokazujesz jedzenie bardziej od strony estetycznej a nie anatomicznej.
-
dzięki :)
ale chyba ideałem byłoby pogodzić te 2 strony jedzenia. No nic - będę próbował. Mam w planach paręnaście ujęć typowo śniadaniowych - mam nadzieję na wykonanie ich w przeciągu 2 tygodni - chciałbym szybciej - pochwalę się (jeżeli będzie czym).
-
najfajniejsze jak dla mnie sernik i jabłka. ogólnie fajne foty.