No to sprawdz,tymczasem ostrosci w jednym troche dodalem,chyba lepiej wyglada,ponaddto troche sie na warstwach pobawilem,jak widac na zalaczniku,duzo tego nie namieszalem.
Wersja do druku
No to sprawdz,tymczasem ostrosci w jednym troche dodalem,chyba lepiej wyglada,ponaddto troche sie na warstwach pobawilem,jak widac na zalaczniku,duzo tego nie namieszalem.
Te gałęzie mnie gniotą ;-). Można się pozbyć tej liny ewentualnie, ale to już nie potrafię.
Ogolnie fajne kadry "podróżnicze" z potencjalem. Ja bym je bardziej agresywnie obrobił. O tak:
Załącznik 48143Załącznik 48144Załącznik 48145
IMVHO Mirek tym razem przesadzil z wydobywaniem ostrości i "krystalicznością" foty :)
Thomasso
Thomasso - faktycznie bez gałęzi wygląda lepiej.
Mirku jak zwykle onieśmielasz obróbką, ja bawiłem się tylko w lightroomie - PS to dla mnie za duży kombajn.
ad. psl
liny można się pozbyć bardzo łatwo choćby spot removal w lightroom'ie lub stemplem w PS, ale czy wtedy lewitujący wagonik nie będzie wyglądał dziwnie?
generalnie wnioski są takie, że mniej będę się bał wyostrzania zdjęć ;)
dzięki za odwiedziny
pozdrawiam
Czas chyba na odkurzenie wątku. Biję się w piersi z powodu zaniedbania, ale ostatnio fotografuję mniej :/ i z tego urobku mniej uznaję za warte pokazania. Zgodnie z wcześniejszą sugestią będzie więcej podróżniczych :)
Na początek seria analogowa bez obróbki zeskanowana w skromnej rozdzielczości w labie (CEWE)
16. festiwalowo
Załącznik 78266
17. Plan na Kryzys
Załącznik 78267
18. Doki w Santander
Załącznik 78270
19. Doki 2
Załącznik 78271
20. Zatoka
Załącznik 78268
21. Wędkarze
Załącznik 78269
Pozdrawiam
Na razie 11 - wg mnie bardzo odstaje na + od pozostałych. Co nie znaczy, że pozostałe są złe. Po prostu mniej do mnie przemawiają.
Pozdr
Ciekawe czy ludzik na skale z 20stki to żywy czy siakiś pomnik - zazdroszczę miejsc w których fotografujesz : )
ludzik na skale to pomnik. W wielu miejscach Santander znajdują się figurki małych chłopców skaczących do wody. Nie pamiętam już jak się nazywały, ale spacerując po wybrzeżu można ich spotkać w wielu miejscach.
Miejsca nie są jakoś specjalnie wyszukane czy niedostępne. wystarczy kilka wolnych dni (z tym ostatnio problem), chęć pogrzebania w rozkładzie lotów Ryanair i ciekawy wyjazd gotowy :) Polecam.
Pozdrawiam
18 ciekawe