Odp: Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm f/4,0-5,6
słuchajcie znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 - jak widać bardzo tanio, wszystko cacy itd., ale jak zadzwoniłem się upewnić czy to aby na pewno ten model co na zdjęciu to sprzedający powiedział/zapytał do jakiego mocowania (?!?), ja że do micro4/3 a on, że nie, to jest do duzego 4/3. Ja, że w takim razie to nie ten obiektyw co na zdjeciu bo do 4/3 jest inny. Ogólnie był uparty, że nie mam racji itd. Nie chciałem nerwów tracić, więc zakończyłem rozmowę. I teraz, czy ktoś może kupił u niego to szkło (jakiś jeden się znalazł)? A jeśli nie to niech może się nie nadzieje na "okazję". :)
W opisie nigdzie nie jest napisane że do mikro, po prostu ukradl niewłaściwą fotkę :)
No niby nie ma, fakt, dlatego zadzwoniłem, żeby się upewnić czy to dokładnie ten co na zdjęciu, czyli do u4/3, a gość, że nie, że to do 4/3. No to ja, że to zła fotka, bo jeśli do 4/3 a nie do u4/3 to jest inny. On na to, że wie jaki ma i że to dokładnie ten co na zdjęciu i że on jest do 4/3 a nie do u4/3, pytał o model aparatu pod jaki chcę to podpiąć, więc teoretycznie powinien być zorientowany, choć głosik młody, w tle głośno jak na grillu, albo koncercie, ogólnie ciężka rozmowa. Ja swoje a on, że nie mam racji. No to powiedziałem "senkju, senkju, baj" i już. :)
Może już miał za dużo drinków w sobie ?
Jutro pomęczę go znowu.. ;) Może zaryzykuję.. ;)
Przerabiałem już tego geniusza. Jak poprosisz o prawdziwe zdjęcia sprzedawanego obiektywu wyśle Ci foty 40-150 do dużego systemu. Jak mu odpiszesz, że to nie są te same szkła, to będzie mówił że są ;) szkoda Twojego czasu.
dao, dzięki ci z serdeczne, żeś mnie od złej pokusy uchronił. :D no to kij mu w oko w takim razie. ;)
Na prośbę APZ wklejam swoje dwa posty i fotki z innego wątku, z tego fajnego szkiełka, jakim jest 40-150mm. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Ok, no więc dotarło do mnie 40-150 R, czarna wersja. Z czarnym OM-D komponuję się idealnie. Tu -> fajny symulator jakie szkło z jakim (kolorystycznie) body wygląda
http://olympusomd.com/global/omd/e-m5/lens/#.
Moje 40-150 kupiłem w Fotozakupy.pl. Robiłem u nich zakupy za gruuube piniendze, od lat, więc zaufanie mam. Przyszedł sobie więc słoiczek w wersji . . . OEM? ?Tzn. sam, goły z "Jasandową" zaślepką (którą już zastąpiłem tą od 12-50), bez pudełka itd. Konsternacja we mnie się pojawiła. Myślę, pewnie znowu czegoś nie doczytałem. ;) Olać pudełko, to nie szkło za 8 tysi. ;) Pierwsze wrażenie "o k... ale to małe, czy to aby się nie rozleci po wakacjach??" Po podpięciu do om-d, "łooo... jakie to w sumie szybkie i ciche! Eeee.. podoba się. :) ". Ogólnie jestem wielce zadowolony, szkiełko jest oszczutkie (jak na moje wymogi), malutkie, szybkie. Git. Oczywiście musiałem i do niego podpiąć raynoxa dcr 250. Efekt? Wow,ale ta stabilizacja w om-d wymiata!, powiększenie przeszło 2-3:1 "(na moje ślepe oko) a tu luz, z ręki można. Oczywiście masnfrotka jednonoga w szafie jest jakby co, ale głównie pod sigmę 150. ;)
Ok, póki co szukam kadrów bo z tele ekwiwalent 300mm nie miałem doczynienia od lat.. więc wybaczcie. ;)
ty na 40mm i raynox
a tu na 150mm i raynox
i reszta pstryków..
A! 3 fotki dla porównania.
12-50 na macro ustawione (powiększenie 1:1,3)
12-50 na macro ustawione + dcr 250
i 40-150, na 150mm + dcr 250
i inne kadry, których wciąż szukam.. ;) Ale zaraz idę do zuuuu to coś przybędzie.. ;)
Oczywiście lystky to umnie "musowo".. ;)
---------- Post dodany o 06:34 ---------- Poprzedni post był o 06:30 ----------
Ciąg dalszy moich fotek z 40-150mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
No i jest Zooo foto z OM-D + m.ZD 40-150 R ... :D
(lepiej nie dało rady, i tak przez szybę grubą robione..)
@pamaru
Dzięki za fotki. Widać, że to b. fajny telezoomik. Ostry, szybki (z tego co piszesz) i mały :) Myślisz nad kupnem do niego jakiegoś tulipana, bo z tego co czytam to porażka, tele jakby kupione na bazarze bez niczego.:-x
Cytat:
Zamieszczone przez
chreasy
@pamaru
Dzięki za fotki. Widać, że to b. fajny telezoomik. Ostry, szybki (z tego co piszesz) i mały :) Myślisz nad kupnem do niego jakiegoś tulipana, bo z tego co czytam to porażka, tele jakby kupione na bazarze bez niczego.:-x
Hehe.. no dokładnie. Gdybym wiedział, że przyjdzie taki golas to może być gdzie indziej kupił. Nie spodziewałem się, bo jak już napisałem kupuję u nich od lat. Więc dobrą markę i zaufanie u mnie sobie zbudowali, a tu yyy.. zonk? Ale ogólnie olałem temat. :D Nie, nie zamierzam inwestować w żadne tulipany ani do 12-50 ani do 40-150. Jest ok, mi to wystarcza. :)