oczywiscie ne samymi samolotami człowiek zyje są i widoczki :)
nr 17
Wersja do druku
oczywiscie ne samymi samolotami człowiek zyje są i widoczki :)
nr 17
nr 18
dziś z oceanarium
Cześć kristof1979,
Szukasz widzę, szukaj dalej i bardziej wytrwale - mi kilka fotek z tej gromady gniotów się spodobało - kapsel i ostatnia z oceanarium na ten przykład.
Wrzucasz aparat do plecaka, wychodzisz na spacer, ruszasz w podróż, wyciągasz - i naciskasz spust migawki... I bardzo dobrze - to co pokazujesz nieznacznie, dosłownie odrobinkę - ale jednak, odbiega od standardowych fotek wycieczkowych - ale jednak, zanim następnym razem uchwycisz the coś, postarasz się pokazać nam to inaczej, niż miliony zdjęć na serwerach typu n-k czy fotka.
Czy takiego patrzenia można się nauczyć? Ja tego nie wiem, ale próbować trzeba, na pewno wszystkim obserwatorom nie dogodzisz. Patrząc przez obiektyw nie zapominaj o prawidłach fotografii - podstawy jak kadrowanie/mocne punkty/diagonalne/centralne kadry vs asymetria itp itd są dla każdego takie same, więc je przyswój.
Warto uczyć się nie tylko na swoich błędach, lecz i na cudzych - przeglądaj fora i zobacz, dlaczego twoje zdjęcie - niby podobne do zdjęcia kolegi - nie jest jednak tak dobrze ocenianie - czasem np jest to kwestia niuansów kadrowania czy obróbki.
Powodzenia.
Dzieki staram się .
jeszce pare fajnych mam fotek , tak mi sie przynajmniej wydaje.
Z reszta sami ocenicie .
nr 19 lekko poprawione
raczej szyby. ale było fajnie .
jutro dam poranne zorze znad zatoki .
tylko jeszcze nie wiem jaki balans bieli ustawić :(
robiłem test , albo za niebiesko albo za żółto .
Dam pewnie 5300K i zobaczymy , ale to jutro:)