Jak dla mnie to pierwsza fotka oraz z jencami.
Wersja do druku
Jak dla mnie to pierwsza fotka oraz z jencami.
Dwa kolejne zdjęcia tym razem z cmentarza żołnierzy z I i II Wojny Światowej
Podoba się :)
Pierwsze fajny kadr, na dwójce trochę krzywo. Na plus.
Święta, święta i po świętach :)
Będąc z wizytą u rodziny w Wałbrzychu skorzystałem z okazji by odwiedzić tamtejszą palmiarnię.
Był to też pretekst by rozprostować trochę kości i oderwać się od świątecznego stołu ;)
Wrażenia... mnóstwo zieleni i klimat sauny ;)
Oczywiście aparat też się przydał choć generalnie do rodzinnych fotek.
Starczyło jednak czasu by uwiecznić kilka tamtejszych okazów.
Niestety w ferworze walki żadnych nazw nie zapisałem...
Poniżej po dwie fotki fauny i flory. Jak zwykle za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
Jak dla mnie 14 najładniejsze :grin:
To w palmiarni żółwie też maja :-P Żółwiowe to drugie ładniejsze, fajny kadr.
Ostatnia (13) fajna...
W sobotę postanowiłem odwiedzić żagański dworzec PKP.
Dawno już tam nie byłem bo i po co. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz jechałem pociągiem.
Pamiętam jednak z dzieciństwa jakim życiem tętnił ten dworzec.
Jak dużym węzłem komunikacyjnym był, zwłaszcza jak na tak nieduże miasto.
Te tłumy ludzi na peronach, przyjeżdżające i odjeżdżające co chwila pociągi, niektóre ciągnięte jeszcze przez parowozy.
Ludzie wyskakujący jeszcze z jadących składów i biegnący na postój taksówek...
Teraz cisza...pociągów kilka dziennie...jedynie szynobus kursujący regularnie.
W samym budynku działająca tylko kasa i WC.
O części gdzie kiedyś znajdowały się poczekalnia i restauracja dowiadujemy się tylko z pozostawionych szyldów gdyż drzwi do nich zabite są deskami.
Pamiętam jak jeżdżąc w dzieciństwie pociągami lubiłem ten dworzec jak i dworce "przesiadkowe" w Legnicy i Wrocławiu.
Teraz mogę opowiadać córce o tym jak jakąś bajkę...
Kilka zdjęć z tej wizyty i pierwszych prób użycia Machinery.
Część I
Co do ostatniej, "dworcowej" wrzuty mam.. ambiwalentne uczucia :)
To juz nie zdjecia, tylko raczej cos blizej obrazu. Taki przegiety HDR, ma swoj urok, choc mi osobiscie sie srednio podoba. Rozumiem jednak, ze to proby, poszukiwania czegos innego, nowego w dziedzinie foto. I plus za to.
Tom
Dzięki za opinię. Pomysł z HDR był po części przypadkowy.
Kolory jakie zastałem nie należały do tych, które dobrze prezentują się na zdjęciu ;)
Pierwszą myślą było, by przerobić je na B&W.
Przypomniałem jednak sobie, że nie miałem jeszcze okazji "pobawienia" się programem Machinery.
Predefiniowane ustawienia nie przekonały mnie do końca, więc postanowiłem, tak jak to nazwałeś, przegiąć ;) .
Efekt wydał mi się na tyle ciekawy, że tak postanowiłem go przedstawić. Oczywiście za wszystkie opinie i sugestie będę wdzięczny :)