Ułomne stosowanie antyaliasingu?
Wersja do druku
a mi te fotografie nie leżą wyglądają tak jakbyś po prostu pstryknął fotę bez zastanawiania się nad kadrem, światłem i kompozycją
są bardzo słabe nawet jak na amatora pozługującego się zenkiem z 1978 roku
co z tego że zrobione jest analogiem
BTW żeby oceniać czyjąś pracę wcale nie trzeba tak jak ty robić zdjęć, można być totalnym laikiem i mieć swoje zdanie
Podpisuję się pod powyższym i jeszcze dodaję: nudno...
To może dla odmiany jakieś inne zdjęcia?
Krytyka jest w każdej sztuce ,ale czy aż tak ten kwiatek zasłużył sobie na tak chłodne przyjęcie .User jest jak ja tutaj nowym .Forum to nie przedszkole to fakt, ale czy umiar w wypowiedziach nie jest wskazany dalszy komentarz jest zbyteczny, tutaj przytaczam słowa
Madministratora RadioErewan
pozwalam sobie zacytować
Glanując nowych bez umiaru zostaniemy tu sami. Stare łyse konie, które znają swoje zdjęcia i żarty na pamięć.
cytat pochodzi z https://forum.olympusclub.pl/showpos...6&postcount=40
z paroma postami
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Przecież nikt nie glanuje.
Widzę kiepskie zdjecie, pisze kiepskie zdjęcie. Mam kłamać?
masz rację
zmieniam swoją opinię dla dobra forum
Fotografia przedstawia piękny okaz mniszka lekarskiego uwiecznionego i uratowanego jak to było w "Epoce lodowcowej" - Ostatni w tym sezonie - mniami
Kwintesencja kadru i precyzja kompozycji jest nie do podważenia wręcz idealna w kadrze i po przekadrowaniu
wielokrotnie usiłowałem wykonać tak piękne fotografie jak tutaj lecz moje amatorskie umiejętności mi na to nie pozwoliły.
Mistrzu ucz mnie kadrować i wołać kolorowe materiały, chcę robić tak dobre fotografie analogiem jak tu przedstawiłeś
fotografie są boskie i nie do powtórzenia, rodzina mniszków lekarskich będzie przed każdym Twoim krokiem kłaniać się przy podeszwie bucika dozgonnie za tak pięknie uchwycony przemijający moment w życiu jednego z nielicznej rzadko spotykanej rodziny dmuchawców.
:mrgreen:
ja też, zdjęcie jest *****...fajne.
Ps. Dzięki za punkty ujemne, ale jak może jeszcze nie zauważyłeś, masz wyłączony system reputacji i nic to nie zmieniło ;)
Zluzujcie już ! Zdjęcie nie jest doskonałe, ale widywałem tu gorsze robione cyfrą. I co - pstro.
Widać, że na niektórych forumowiczów słowo "analog" działa jak czerwona płachta na byka.
Pozdrawiam
Kolego Rumpel
przerobiłem
15 korpusów zenków od Zenita 3 do 412
potem jescze wiele innych zabytków
nadal lecę na kliszach 35mm i 6cm
to czy było zrobione zenkiem czy hasselem nie ma dla mnie znaczenia ale każda fotografia wymaga zapoznania się przynajmniej z podstawami kadrowania i ekspozycji