Fajny most... to naprawdę fajny most :)
Jak już helmut mówił, nic tylko próbować różnych ujęć.
Wersja do druku
Fajny most... to naprawdę fajny most :)
Jak już helmut mówił, nic tylko próbować różnych ujęć.
6. ladnie prezentujesz most..
7. małe industry, czyli poler z knaga, troche w lewo leci.. a administrator nabrzeza zapomnial o pomalowaniu :-)
Ostatnie dwa z tego samego wypadu ;) - postaram się jeszcze później coś wkleić z zimowego krajobrazu jak tylko odnajdę Raw-y.
Zdjęcie 8 ostatnie możliwe (?) zdjęcie naszego mostu. Nie wiem czemu to mnie wcześniej nie napadło ale przecież most jest zbudowany na kształt harfy - godła Republiki Irlandii :idea:.
iso 400
Zdjęcie 9 Słupy z innego ujęcia i bez beczki :grin:
iso 400
Most krzywy :roll: Hmmm te słupki msz widział bym tak iż ciaśniej i np ostrość tylko na 1 :) ale to tylko wizja:-P
Ok - załączam poprawiony (?) most - kadr jest specyficzny i ciężko mi go prostować bez wyraźnego punktu odniesienia.
Teraz jest chyba żeczywiście sporo lepiej
Helmuth jak zwykle dokładny do bólu :)
Most architektonicznie super.
Witaj.
Fajne fotki Waść prezentujesz. Myślę, że ten most wart jest jeszcze kilku ujęć. Ostatnie ładne i warte dopracowania. :grin:
Dzięki
W tygodniu trochę poćwiczyłem obsługę Raw Therapee i Gimp bo mam z tym największe problemy, nigdy też nie posługiwałem się żadnym programem tego typu. Trochę szkoda, ze Raw Therapee nie ma wbudowanej siatki bo to ułatwia obróbkę kadru i prostowanie.
Wątek z portem na razie zostawiam ale mam plany najbliższym czasie ponownie go odwiedzić i postaram się przedstawić jeszcze kilka ujęć mostu i sąsiedniego nadbrzeża:).
Chciałem teraz przedstawić na zakończenie zimy - krótkie przedstawienie zimy z Irlandii które udało mi się uchwycić Olkiem.
Zdjęcie 10.
.
Zdjęcie 11
.
Zdjęcie 12
.
Zdjęcie 13
.
11. oraz 12. jak dla mnie... (widac snieg nalezy do rzadkosci na wyspie..)