Moze ten bedzie najlepszy????Krytyka bardzo mile widziana :D
Wersja do druku
Moze ten bedzie najlepszy????Krytyka bardzo mile widziana :D
Moim zdaniem to ujęcie jest najlepsze. Ciekawa kompozycja, pierwszy plan dobrze wyeksponowany przez rozmycie tła. Polecam raz jeszcze polowanie na inne ptaki.
Poprostu wróbelki cię kochają ;)
Lepiej napisz jak udalo ci sie podejsc do wrobli tak blisko (w koncu 40-150) az taki dluuugi nie jest)... Zziebłeś bardzo czy to może fart a może masz sposob ?
Faktycznie 40-150 to jakby trochę mało.Gdyby był dłuższy powstałyby kolejne problemu:koniecznosc uzycia statywu albo więcej swiatła.Robię więc tm co mam i nie narzekam.Fotki te powstały bez zadnych przygotowan,czatowania godzinami w zasadzce itp,itd.Mieszkam w standardowym blokowisku w ktorym jest sporo zieleni i zywopłtów.To w nich a zwłaszcza w trzech z nich z lubością i z nieznanego mi powodu przesiaduje ich tam najwiecej.Forki zrobiłem w odstępie tygodnia w tych samych krzakach,kiedy przechodziłem obok nich idąc z żoną na parking.Oczywiscie ze nie czekały one na mnie.Częsc w popłochu uciekła ale zawsze kilka zostało....i to one zostały uwiecznione.Mozna więc powiedziec ,ze to moje takie ptasie street - foto:-)
Wujkowi Maro dziękuję za sugestię.Miejsce w którym mieszkam jest zdominowane przez sroki,ktore chyba wyparły wroble.Jednak strzelenie fotki sroce .............to powazna sprawa.Są bardzo płochliwe,chyba inteligentniejsze od wróbli i czasami mam wrazenie ze "lecą sobie ze mną w kulki" Juz mi się wydaje ze ją mam a ona fruuuuuuuuuu :-)
Odezwał sie we mnie uspiony instynkt mysliwego w koncu chyba uda mi się chociaz jedna z nich "ustrzelic".
Dzięki wszystkim za sympatyczne opinie i pozyteczne uwagi :D
No jak widać nie tylko u mnie wredne sroki wyparły małe wróbelki z gniazd :mad: tylko u mnie tak płochliwe nie są.
Voovoo, tak z ciekawości zapytam, bywasz na FP?