Bardzo ładne zdjęcia a pierwsze z wodą wymiata. Oby tak dalej :-P
Wersja do druku
Bardzo ładne zdjęcia a pierwsze z wodą wymiata. Oby tak dalej :-P
Druga wrzutka też mi się podoba. Musisz bardziej przyłożyć się do obróbki. Zdjęcia we mgle, nie muszą MZ, być mało kontrastowe. Porównaj 6 i 7. Mgła na 7, nie jest aż tak gęsta a latarnia tak daleko, żeby na zdjęciu było "mydło". Pobawiłem się trochę i wyszło mi tak:
helmuth - znakomita jest twoja wersja. Wspaniała.
Nie mam jeszcze takiego wyczucia w obróbce . I troszkę chyba właśnie się bałem jakiegoś dużego kontrastu na zdjęciu . No ale twoja wersja pokazała że jednak że warto czasem ten kontrast podkreślić.
Dzięki
Myślę, że warto czasem zrobić dwie albo nawet trzy wersje i porównać. Najlepiej MZ, można się wtedy zorientować, jak daleko można "się posunąć" w obróbce :) Co zwiększyć, co zmniejszyć a co zrobić jeszcze inaczej.
Po długiej przerwie pomyślałem że odświeżę mój wątek.
Ostatnio parę osób pokazało swoje zdjęcia z wyjazdów z wycieczek. Ja też mam parę zdjęć z Izraela. Byłem na wycieczce jakiś czas temu. Pomyślałem że podzielę się zdjęciami jakie zrobiłem. :grin:
To była wycieczka objazdowa.
Zacznę od miejsca gdzie się zatrzymaliśmy w hotelu.
Betlejem
8
9
10
11
12
Super, że podzielisz się zdjęciami z Izraela (jeszcze tam nie byłem). Może napisz jeszcze coś więcej co jest na zdjęciach, żeby stworzyć jakąś narrację. Z powyższych zdjęć 9 ma przyjemne kolory, reszta wyszła jakaś taka przygaszona. Pozdrawiam.
pokazałeś na tych zdjęciach to co najgorsze w krajach arabskich, no i w izraelu też - brud i okropna wszechobecna architektura. Nazywam ją bunkrową.
No ale tak tam jest. Mam nadzieję, że innymi zdjęciami zachęcisz nas do wyjazdu w te strony. Trochę żartobliwie mogę współczuć widoku z hotelu:wink:
No faktycznie , w części arabskiej jest brudno. Tzn takie miałem wrażenie. Nie wszystkie zdjęcia są tak przygnębiające jak te powyżej.
Te zdjęcia to też Betlejem. Jak mieszkaliśmy w hotelu, to jak mieliśmy czas to sobie poszliśmy na miasto. I to są zdjęcia które zrobiłem podczas tego spaceru.
13
14. Na tym zdjęciu jest chyba szkoła. Tak mi się wydaje.
15
16
dużo lepsze wrażenie:grin:. Czekam na c.d. (miejsca warte zobaczenia)
To może wrzucę od razu jeszcze trzy zdjęcia . To też zrobione podczas tego spaceru po Betlejem. Chodziliśmy w kilka osób po mieście. Muszę przyznać że bezpiecznie się tam czuliśmy, chodząc po mieście. Nie wiem czy turyści mogą czuć sie tam bezpiecznie , no ale my nie mieliśmy żadnych problemów z poruszaniem się .
17
18
19