Konkretnie 624,64 złote brutto, nie jest to "minimalny koszt", lecz jedyna podawana kwota, cennik napraw pogwarancyjnych w centrum serwisowym Olympus Europa jest zryczałtowany, wbrew pozorom Olympus Polska nie jest jego autorem. Możesz także próbować w innych miejscach, np. OK Serwis w Gdańsku, CSI Foto i Video w Wawie, czy ewentualnie w Fototroniku.Cytat:
Zamieszczone przez qwerty
Ktoś w Olympus Polska stale i na bieżąco czyta wypowiedzi na forum. Gigantycznym błędem jest twierdzenie, że nikt nie wyciąga z tego wniosków. Olympus Polska nie jest producentem czegokolwiek, poza akcjami marketingowym i przedsięwzięciami mającymi służyć poprawie obsługi klienta. Ponadto przez 2 lata swojego istnienia wykonał ogromną pracę służącą zwiekszeniu troski o klienta.Cytat:
Zamieszczone przez Franciszek
Logika wskazuje, że polityka firmy jest tworzona w miejscu oddalonym o 18 000 kilometrów od Warszawy, a fabryka produkuje codziennie coraz nowsze produkty, które muszą być sprzedawane. Przypomnij sobie tego wynalazcę, który opatentował nożyk do golenia z praktycznie niezniszczalnego materiału ceramicznego z gwarancją pełnej ostrości przez 30 lat - firma Gilette wykupiła za ciężką kasę patent i schowała go do najlepiej strzeżonego sejfu. Zgadnij daleczego? :mrgreen:
Wracając do problemu - posłużę się pewną historią z mojego domu. Mój ojciec oburzył się kiedyś, że wynoszę na śmietnik buty: "Co robisz, przecież wierzch jest całkiem dobry?". Stary trwał w świadomości czasów, kiedy nosiło się buty do szewca celem podzelowania, zamiast kupowania nowych :D - Franciszku, podaj mi adres najbliższego zakładu szewskiego, który zmieni zelówki :mrgreen:
Oczywiście, już technologicznie przestarzały trochę produkt, jakim jest Smart Media, nadal jest dostępny na zamówienie - Olympus SM (z panoramą) - 128 MB kosztuje ok. 198,- złotych. Wszystko dla ludzi :D
A tak w ogóle zaczął się weekend, oderwijcie się ludziska od sprzętu fotograficznego na 2 dni ;) (właśnie spożywam fantastyczną naleweczkę i słucham muzyczki podebranej własnym dzieciom - Dream Theater, kurde niezłe :mrgreen: i przepraszam za nadmiar przypowieści i aluzji, ale to tylko dlatego, że czasy idą naprzód dużo szybciej, niż wydawałoby się to wielu osobom ;) ).
Jack