a mnie zastanawia jakie to ograniczenia ze nie obsluguje tych obiektywow? a moze przy np. e300 tez sa jakies ograniczenia (a ja o niczym nie wiem)Cytat:
Zamieszczone przez fotopolis.pl
Wersja do druku
a mnie zastanawia jakie to ograniczenia ze nie obsluguje tych obiektywow? a moze przy np. e300 tez sa jakies ograniczenia (a ja o niczym nie wiem)Cytat:
Zamieszczone przez fotopolis.pl
zle stawiasz tutaj przecinek, choci ze nie obsługuje OIS w pełnym trybie
[kontynuując] powiedzmy sobie szczerze... po E-300, E-500, E-330 to kolejny praktycznie taki sam aparat tylko ze zwaloną ergonomią... dreptanie w miejscu i wypuszczanie syfnych szkieł to ma być postęp?
kur** o co tym ludziom chodzi. przecież nie posiadając mocnego aparatu tracą jakieś 40% klientów, których mogliby mieć po pokazaniu czegoś solidnego.
Raczej nie kupię PENTAXA bo za dużo mam gratów olkowych będę focił tym co mam bo do fotografowania (mojego) zupełnie wystarczy. Tylko jakoś tak dziwneie człowiekowi na duszy ,że mój ulubiony producent sprzetu takie durnoty popełnia ( według mnie).Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
W gorszej sytuacj są koledzy którzy już nafocili się do bólu takim E-1 i chcieli by przeskoczyć na coś mądrzejszego , a tu kicha .
na Photokina albo 26 września mają pokazać zajawke. :?Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
robin102:
właśnie. rozumiałbym wypuszczenie naraz małego i dużego OLKA. a tu ciągle małe, coraz bardziej plastikowe i coraz mniejsze.
E-1 jest zayebisty i zasadniczo nic mu nie brakuje, ale ja nie mam czasu na odszumianie kadrów w ISO800. dramatycznie brakuje mi czasu a ktoś fotki musi obrobić...
tak czy inaczej zmieniam sprzęt za niecały rok, do tego czasu muszą coś pokazać. kupiłbym przynajmniej 11-22 ale jak poza E-1 nie ma do czego podpiąć to ja w to wbijam.
fotomic:
ja to kiedyś kupię, bo nie trawię "plastyki" fotek wycieczkowych z mojego kompaktu. małe lustro da lepsze efekty.
IMO to świetny ruch(pomyślane dla przyszłych uzytkowników 4/3) mały, tani... coś dla ludu, dla amatorów. IMO powycina hybrydy jeżeli będize tani, takie były zamierzenia.Cytat:
że mój ulubiony producent sprzetu takie durnoty popełnia ( według mnie).
Coś nie podoba mi się polityka Olympusa. Myślałem, że będzie jakaś odpowiedź na 80D, a tu???
Po co taki aparat, jeżeli można jeszcze dostać E-300 poniżej 2tyś. Nie rozumiem...
A jak dla mnie to swietny zamiennik .... mojego zabytkowego Zenita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez maksdj
Nie wiem jak Wy ale ja sie zawiodlem ... oczekiwałem udate'u E-500 ...
Poza tym nie wiem czy wszyscy zauważyli, ale ten nowy 40-150 będzie najprwdopodobniej zamiennikiem obecnego 40-150 - za cenę kompaktowości i krótszego dystansu ostrzenia (90cm kontra 1,5 w "starym") otrzymujemy co by nie mówić ciemniejszy obiektyw!