Zamieszczone przez mariush
jacusiu kochany, wieczorowy kurs czytania ze zrozumieniem przydałby ci się bardziej niż 7-14... Jeśli ze 30 razy przeczytasz mojego posta to może złapiesz, że nie biadolę na ceny szkiełek do 4/3 - ale biadolę na to, że nie ma szkiełka które spełniałoby MOJE (a nie TWOJE) oczekiwania - a więc "krajobrazowego" szerokiego kąta o ekw. ok 20 mm w cenie max. 2000 zł. I biadole na to, że producenci szkieł próbują różnicowac ofertę w praktyce jej nie różnicując. Zaczyna się pojedynek na marki, powłoki, stabilizacje, pierdoły - a konkretnego kroku w kierunku szerokiego kąta dla niedzielnego pstrykacza (takiego jak ja) nie widać. Co z tego że można kupić 11-22 czy 7-14 skoro to nie są szkła na moją kieszeń (i nie na kieszeń 90% użytkowników 4/3 w tym kraju) - mam podniecać się tym, że fajnie wyglądają w ofercie Olympusa i oglądać sample? :-) To samo można powiedzieć o tych nowych wynalazkach z OIS - niestety, dla przeważającej większości z nas pozostaną jedynie wdzięcznym tematem do gadulstwa i obiektem westchnień.
Pomarzyc zawsze można... ale marzeniem na dzień dzisiejszy trudno jest robic zdjęcia :-)