Wyślij - wymienią Ci na nową (stara się rozciąga i gorzej przylega po przyklejeniu). Przy okazji mogą też założyc nowy kurzolep, który co jakiś czas powinno się wymieniać.Cytat:
Zamieszczone przez Magus
Wersja do druku
Wyślij - wymienią Ci na nową (stara się rozciąga i gorzej przylega po przyklejeniu). Przy okazji mogą też założyc nowy kurzolep, który co jakiś czas powinno się wymieniać.Cytat:
Zamieszczone przez Magus
Dzięki serdeczne, mam nadzieje, ze wszystko pójdzie jak po maśle ... gwarancje mam ale ten paragon baardzo wybladł, musze go w PS odzyskać .... :-/Cytat:
Zamieszczone przez terrmit
jedno pytanie jeszcze, wyslalem 14 lutego br. Czy serwis kontaktuje sie w sprawie aparatu? Swoje dane podałem - ich danych nie mam. Jesli cisza tzn. ze pracują nad sprzetem? ;)
nie kontaktują się, chyba że usterka jest z winy klienta i nie zostanie naprawiona gwarancyjnie, wtedy to się kontaktują aby przedstawić wycenę i zapytać czy maja robić.Cytat:
Zamieszczone przez black_bird
14 dopiero wysłałeś, więc musisz jeszcze poczekać
Dzięki, to dodales otuchy, skoro nie dzwonią tzn. zem niewinny ;-DCytat:
Zamieszczone przez fotomic
I co długo trzymali w serwisie?
Pytam bo sam dopiero co wysłałem i czekam :)
moja guma się odkleiła ale trzyma na wszystkich "szwach" tylko balonik się na środku robi... ;) czekam na dalszy rozwój wypadków...
dalsze beda takie ze reszta tez sie odkleji pewnie najpierw przy klapce od karty, ale to zajakies 3 miesiaceCytat:
Zamieszczone przez lessie
a później zawilgotnieje aparat, jak to było u mnieCytat:
Zamieszczone przez tymin3
Pozdr.
czekałem dwa tygodnie, aparat wrócił kurierem z nową chyba gumą (w kazdym razie dobrze przyklejoną) i dodatkowo wymienili klapkę z obłamanym zatrzaskiem od usb. Nic nie dolączono do aparatu :-( nie wiem, czy jest nowa taśma na syfki, zero informacji.