A ja dalej sobie nie wyobrażam jak z takim czymś można podejść do ważki np., więc dla mnie to bezużyteczne.
Wersja do druku
A ja dalej sobie nie wyobrażam jak z takim czymś można podejść do ważki np., więc dla mnie to bezużyteczne.
luc4sTo ciekawe - bo w galerii Arkadiusza Stopy są zdaje się również ważki :-)
Z wypowiedzi A.Stopy i Marka Wyszomirskiego na p.r.f.c. wynika, że AF raczej się w makro nie sprawdza, po to m.in. jest w patencie z linka dodatkowa lampka do podświetlania przy ręcznym ustawianiu ostrości
Ale przecież ta skomplikowana przeróbka (to super precyzyjne lutowanie itd.) jest właśnie po to, żeby przenieść możliwość ostrzenia AF i automatyki przysłony. A ta lampka to chyba do wspomagania AF.Cytat:
Zamieszczone przez Baltazar
Luc4s - przeglądnij sobie galerię tego gościa. Są tam ważki, motyle, ćmy i pełno wstrętnych robali.
Niekoniecznie do AF. Na p.r.f.c. A. Stopa mówił, że chodziło o automatykę przysłony, a AF ponoć nie do końca teges działa, bo ma problem z uwzględnieniem wyciągu miecha (tego powodu nie jestem całkiem pewien, mogłem coś przekręcić). Na 100% obydwaj wymienieni przeze mnie panowie twierdzą, że do "poważnego" makro tylko MF.