Kolega Gary ma rację. Mam nikona to wiem :wink:
O! Jeśli już jakiejś stałki brakuje, to właśnie coś w tym guście.Cytat:
Zamieszczone przez gary
Wersja do druku
Kolega Gary ma rację. Mam nikona to wiem :wink:
O! Jeśli już jakiejś stałki brakuje, to właśnie coś w tym guście.Cytat:
Zamieszczone przez gary
SHIT !!! i po co oni robią te szkiełka po kilka , kilkanaście tysiecy ??? Do E300, 330 . 500, A może dod E-1. Coś się panom od sprzedaży w O w główkach poprzestawiało- w ostatnim czasie. Może się nawrócą.
Zgadzam się jedynej stałki której mi brakuje to 25f2 co dało by kąt widzenia klasycznej 50 w analogu.
a jak to jest w przypadku takiej stałki 25 mm. Rozumiem, że pole widzenia w E-systemie będzie takie jak 50 mm w pełnej klatce ale czy nie będzie typowych dla szerokiego kąta zniekształceń?
chyba zmienie e1 na cos innego...
wiekszy wybor szkiel
nie podoba mi sie to kurcze ze nie ma dobrych, tanich obiektywow w e-sysiemie ;/
a w canonie, nikonie i minolcie są...
No ale masz tego E1 razem z 14-54, czy nie? Idź najpierw w pole i zaobacz co ten obiektyw potrafi. Istnieje wielka szansa, że stałki nie będą ci w tym zakresie potrzebne :)
Oly ma przewagę w tele a nie w szerokim kącie.. choć tutaj działa dobrze cyfrowy system prostowania zniekształceń:)
I 14 - 54 jest obiektywem prawie wolnym od tego problemu.. polecam testy....
ziomek przyszedles potrollowac :lol: pamietaj ze minolta juz nie istnieje a obiektywow to nie produkuje od fiu fiu poza jakimis sigmai i tamronami z nalepka minolta :lol:
ale ma np 50mm f1.7 za 300zł....
Ja mam heliosika 55f2 za 30pln i bije tą minetę na głowę :lol: