-
Moim skromnym zdaniem z pierwszej serii trzech zdjęć najlepsze jest zdecydowanie I. Natomiast następne wydają mi się... pospolite - nie zatrzymałbyś się przy nich oglądając album ze zdjęciami. Napisałeś, że zdjecie 3 przedstawia ogrom bryły. Nie obraź się, ale na pewno nie - ucięte drzewa nie są tu odnośnikiem. Potęgę gmachu łatwiej otrzymałbyś fotografując szerokim kątem z bliska, np. stojąc pod budynkiem i kadrując lekko ku górze. Pozdrawiam i czekam na następne ujęcia.
-
Wujek Maro - wytłumaczenie odczucia ogromu na fotce 3 jest powyżej - nie będę więc powtarzał. Masz absolutną rację co do kadru opisanego przez Ciebie - jest tylko jedno "ale". Od tyłu katedry inaczej jak zza rzeki nie sfotografujesz - bo zabudowa nie pozwala. Od przodu można tylko zrobić rzut do góry i nic więcej - również ciasna zabudowa - chyba tylko rybie oko coś by tu dało. Generalnie nigdzie nie spotkałem ciekawego ujęcia tej akurat katedry które pokazałoby w odpowiedni sposób ogrom i piękno tej budowli. Tylko robione z samolotu są w miarę ciekawe - ale czy oryginalne? Co do pospolitości fotek nie mnie się wypowiadać ale zachodu słońca i mgły akurat pospolitymi bym nie nazwał. Poza tym nie zapominajmy , że jednak tytułem przewodnim była szadź a nie katedra :-)