abc
Wersja do druku
abc
Widzę że dobrze trafiłem, spokój, solidne i fachowe opinie aż wstyd pisać krótkto na temat swoich obiekcji. Oczywiście łatwo stukać dużo i nic z tego moze nie wynikać. Dlatego spróbuję rozbudować swoją ocenę tak aby była w miare jasna i z sensem?.
Na pewno można zauważyć wyraźną poprawę w stosunku do poprzedniej prezentacji.
Na 1 fotce razi mnie ten blik od lampy i ta poświata. Z tego względu próbowałbym kadrować inaczej. Mianowicie proponowałbym odrobinę więcej dołu i cofnął się ze dwa kroki, aby nadać odpowiednią perspektywę.
Numer 2. Znów bym kombinował inaczej kadrować tak aby złapać całe lustro. Oraz próbowałbym na okres zdjeć usunąć ten kubełek w tle, jakoś zakłóca spokój.
3. Tutaj rzuca sie w oczy ucięcie lewych dzwi, oraz ten czarny paproch szczegóły w takich fotkach widać jak na dłoni, trzeba zadbać w 100% o poprawność scenerii.
4. Sprawia wrażenie krzywej, i w gruncie rzeczy nie pokazuje tej garderoby.
5. Bardzo fajny pomysł ze złapaniem łazienki w tle, sprawia to wrażenie przestrzenności, na czym powinno zależeć (według mnie) fotografowi wnętrz.
6. Przydałby się szerszy kąt tak samo jak w zdjęciu
7. na którym centralnie pokazałeś prysznic, a gdyby tak spróbować wziąść kawałek tego brodziku? spotęgowałoby to znowu wrażenie wielkości.
8.,9,10 bez zastrzeżeń, tyle ile było trzeba pokazałeś.
11. Świetne, ogrom miejsca przekazany, aż chce się iść do kuchni i coś upichcić.
12,13,14 Ok. z czego mikrofala troszkę zbyt centralnie i ciasnawo. Ja to bym to tak widział. Ogólnie ciekawie przedstawiłeś mieszkanko, które samo w sobie jest piękne.
Cieszy mnie, że widać poprawę - to rokuje na przyszłość... :wink:
Pacjent operację przeżył, a zdrowie najważniejsze. Dobrze, że się w miarę podoba.
Jedyna uwaga Moog, ten czarny paproch na nr 3, to odbijak do drzwi... nie dało się go wyrwać...
pozdrowionka
blady
Dobrze wiedziec, w sumie tak podejrzewałem. Pozdrawiam
Próbuję wymazać zbędne elementy z tła na zdjęciu ale niezbyt ładnie mi to wychodzi. Ma ktoś może jakąś instrukcję jak zrobić coś takiego?