Dobry wieczór
wrzucam kolejne fotki do oceny. To jest Ania.
3
zielonooka
4
zapatrzona
Wersja do druku
Dobry wieczór
wrzucam kolejne fotki do oceny. To jest Ania.
3
zielonooka
4
zapatrzona
podoba mi sie drugi portret.
abc
no to się zdziwisz... W PS zrobiłem tylko CZ/B i lekko podciągnąłem kontrast.
W ogóle nie bawiłem się w wygładzanie skóry :D
EDIT: a... no i oczywiście te oczy na pierwszej fotce też są z PS
abc
dzięki
mi też bardziej podoba się druga fotka
a co do gładkości skóry - fakt jest gładka w rzeczywistości :) ale chyba masz trochę racji - PS wygladził ją "niechcący" przez sposób w jaki uzyskałem B&W
Portret smutnej pani przemawia do mnie. Czarne tło sprawia, ze twarz się wyłania się, ukazuje, objawia. Ciasne kadrowanie, pewna doza psychologii na twarzy i ta dlon podpierajaca glowe (moze ciut przerysowana), przekątniowe usytuowanie owalu twarzy wraz z dłonią, wszystko to przyciaga oko. Myślę, że bliki w oczach moze sa troszeczke nie adekwatne do smutku, ale wyraz oczu i uklad dloni robi swoje. Oczy sa najważniejsze. Poza tym model dosc luzno zapozowal, smutek i zamyslenie nie są narzucajace sie zbyt. Nieostrość osobiscie mi bardzo nie przeszkadza, chociaz uwazam, ze dobrze by bylo ciutek ostrzej, ale nie za dużo.
Dwa pozostale portrety są w tej samej konwencji estetycznej, podobaja mi sie rowniez, szczegolnie drugi, na ktorym nie ma blikow na oczach.
Pzdr, TJ
abc
RasteR jak dla mnie zdięcia są OK. Pomost mnie nie powala, ot taki sobie natomiast pani z podparta brodą robi wrażenie. Na tym zdięciu zatrzymałem się i zapatrzyłem a o taki efekt chyba autorowi najbardziej chodzi. Poprostu przykuło moją uwagę. Jak na moje amatorskie oko uważam że jest naprawde dobre, gratuluje.
Ania też mi się podoba chociaż te zielone oczy nie są w moim typie. No ale to osobiste odczucie.
Szczerze powiem ze cały czas myślę jak coś podobnego zrobić ale jak narazie nie mam pomysłu co do ustawienia światła, tła, aparatu itp., itd.
Jak byś mógł coś poradzić byłoby fajnie. W końcu od kogoś trzeba się uczyć :wink: .
Czekamy na następne fotki.
nurek te fotki (i smutnej pani i Ani) robiłem przy tym samym stole (po jego 2 stronach) przy nędznym, wiszącym oświetleniu :) - 3 żarówki enegrooszczędne po 9W każda :)
użyłem statywu, wysokiego ISO i rozkazu NIE RUSZAJ SIĘ :twisted: