LOL a jak :-)
Wersja do druku
LOL a jak :-)
@JVAD
Ty maniaku! :shock: :wink: Jestem pod wrażeniem pomysłowości i przede wszystkim wytrwałości. Jak napisałeś i przynętach i o przyzwyczajaniu myszek do siebie to zaniemówiłem!
Ja co prawda do lasu mam 300m ale i tak nie mam cierpliwości do wiecznie ukrwywających się zwierzątek. Najdłużej wytrzymałem w jednym miejscu 10minut hehe Teraz się ucze swojego dslra i chce popstrykać troche przyrody, ale z tego co opisujesz to chyba brakuje mi wytrwałości. Pociesza mnie fakt posiadania działka 500mm m42, które wypróbuje jak tylko zaopatrze się w adapter :P 8)
Kordek ma rację, sam często używam ogniskowej 150, tak, że Jeronimo przy odrobinie szczęścia a to niestety zawsze w fotografii przyrodniczej potrzebne możesz robić rewelacyjne foty. Widziałem już gdzieś (chyba na myfourthirds.com) wspaniałe zdjęcia ptaków z ZD 40-150.
Rick mając 300m do lasu, 500 i statyw masz ogromne szanse na świetne zdjęcia przyrodnicze z podchodu. Podkradanie się do dzikich zwierząt potrafi być bardzo emocjonujące i nie wymaga aż takiej cierpliwości.
jvad dzieki za linka.. fajna stronka ... czesc wypasionych fotek przyrodniczych ktore aktualnie ogladam sa robione Olkami ... :-)))
Michael 'Nick' Nichols fotograf NG, który zyskał przydomek Indiany Jonesa współczesnej fotografii za takie np. wyczyny jak lot samolotem w oku cyklonu i fotografowanie szalejących wkoło żywiołów powiedział kiedyś o sobie i swoich kolegach fotografach NG, że wszyscy są maniakami bo dla innych ludzi po prostu nie ma miejsca w tym zawodzie stety czy niestety :wink:Cytat:
JVAD Ty maniaku!
to oczywiście mój dopisek.Cytat:
stety czy niestety
Inna sprawa, że wtedy kiedy to czytałem pomyślałem, że ten facet to wariat. A teraz sam zmierzam w tym kierunku :)
Cóż, los bywa przewrotny :oops:
Jeronimo na myfourthirds.com zgodnie z regulaminem wolno wystawiać zdjęcia zrobione tylko sprzętem z systemu 4/3. W tej chwili są to niestety (fajnie by było gdyby do rozwoju systemu przyłączyli się inni producenci) tylko korpusy Olympusa.
Lubię tam zaglądać bo można zobaczyć tam zdjęcia zrobione w niemalże dowolnych konfiguracjach sprzętowych. Oczywiście zawsze trzeba pamiętać o tym, że to nie sprzęt sam robi zdjęcia. Inaczej po co bylibyśmy potrzebni :wink:
dopiero po napisaniu poprzedniego posta zauwazylem ze to same OLki.. zreszta nazwa portalu tez jest dobra :oops:
BTW moze wrzucic na forum Ciekawe strony www tego linka :-)
Szkoda tylko ze te wszystkie jasne szkla sa takie drogie. Chyba jednak narazie bede szukal jakiegos taniego adaptera M42 to portetowki no i moze przy okazji znajdzie sie jakies fajne tele :-)
pozdrawiam
Ja co prawda taki wyczynów jak narazie nie robie ale i tak wybranka stwierdza, że cześćiej się zajmuje aparatem :wink: :D