-
Problem z wgraniem
Wykonałem wszystko jak wyżej opisane (Viewer 1.3, dod. sterownik E-1 dla XP) ale po ściągnięciu firmware na PC pokazał sie błąd (niestety, jak klasyczny użytkownik PC nie odpisałem - kilka słów + jakieś cyferki na końcu) i nie dało się zapisać softu na E-1.
Jedyne, co jeszcze podejrzewam, to karta pamięci z zapisanymi zdjęciami w E-1 - ale poza jakąś wypowiedzią na forum nigdzie nie znalazłem jasnego stwierdzenia, że ma być całkiem pusta.
Co sądzicie ? Może to jest przyczyna niepowodzenia.
-
powinna byc pusta, bateria naladowana, i poprawnie zainstalowany soft i aparat, do tego wszystko wykonuje sie w programie
czasami mialem blad podczas sciagania softu (zly net) ale ponowne proby zakonczyly sie sukcesem
-
Dzięki Draxan,
nie wiem tylko, czy kolejność wgrywania na kompa Viewera, update'u do 1.3 oraz sterownika do E-1 dla XP ma jakieś znaczenie.
Ja wgrywałem właśnie w tej kolejności, i po wgraniu sterownika Viewer "zobaczył". aparat.
Tylko ta nieszczęsna karta :(
Dziś wieczór drugie podejście 8)
-
krw:
na karcie mogą być fotki. nie zauważyłem wpływu na update.
-
a ja dostaje blad komunikacji z aparatem :/
system to win2003... chyba czeka mnie testowanie tych wszystkich magicznych mozliwosci..
-
Właśnie zainstalowałem aktualny firmware w E-1. Po małych problemach z rozpoznawaniem sprzętu - Udało się !
-
Załadowałem nowy firmware :D Muszę przyznać że bardzo mi pomogły wasze uwagi w tym temacie :D
Wszystko poszło gładko i przyjemnie zrobiłem update Viewera ale oczywiście soft nie zobaczył aparatu więc drugi upgrade do E1 (w kolejności jak na stronie firmowej) no i poszło... reszta już tak jak w opisie ładowania firmware'u który jest opisany na stronie domowej :D
Upgrade aparatu trwał jakieś 2-3 minuty.
Teraz trzeba uzbierać kasę na jakiegoś extreme :(
-
Mam podobny problem jak autor tematu, z tym, że probóbowałem wszystkiego co tu napisane i nic :( . Zainstalowałem Olympus Viewer, zaktualizowałem go do 1.4 , zainstalowałem sterownik do xp, po dalszych nieudanych próbach zainstalowałem sterownik do xp sp2 . I dalej nic. aparat od początku prób ma NA PEWNO ustawione pc mode na control, sleep jest także na off. Dzieje się tak, że komputer widzi aparat, ale kiedy klikam w Olympus Viewer na Update Firmware, to wyskakuje komunikat, że brak połączenia z aparatem.
Wie ktoś, co może być nie tak ?
-
niestety an windows 2003 bez ostatniego SP tez mi sie to nie udawało - aktualizacje przeprowadziłęm poprzez oprogramowaie ktore wypisales na winxp z zainstalowanymi wszystkimi uaktualnieniami.
-
no ja mam właśnie win xp i nic to nie zmienia :(