Zebym miał kase to nie zastanawiałbym się ani minuty, tylko coż zrobić :( Trzeba poczekać do października, mam nadzieję, że ceny się utrzymają i nie wycofają go jeszcze. Bo na niższa chyba nie ma juz co liczyć.
Wersja do druku
Zebym miał kase to nie zastanawiałbym się ani minuty, tylko coż zrobić :( Trzeba poczekać do października, mam nadzieję, że ceny się utrzymają i nie wycofają go jeszcze. Bo na niższa chyba nie ma juz co liczyć.
Dzięki za namiary. Taka cena jest nie do pogardzenia. Jednak coś mnie wewnetrznie niepokoi - MM wyprzedaje Olympusa, Fotojoker wyprzedaje Olympusa ( rozmawiałam z obeznanymi w temacie), sklepy inetrnetowe robią to samo. Eurokoloru juz nie ma. Nie jest moim celem wszczynanie paniki ale tak myślę czy to nie jest aby sytuacja typu "ostatni gasi swiatło"? Co w takiej sytuacji z naszymi kartami gwarancyjnymi??? Co z serwisem. Wczoraj jak byłam na oględzinach E300 - sprzedawca (żadna duża sieć) potwierdzał problemy Olympusa - niepewność dostaw sprzetu od dystrybutora. Może nie mam racji a może...? Jak myślicie?
Dystrybutor się zmienia... spokojnie raczej nikt o zdrowych zmysłach nie myśli, że w 40 milionowym karaju nie będzie dystrybutora tak popularnej marki...
Też zamawiam e-1 jak będzie dostepna to dzisiaj już :)
Jola-przepraszam nie podałem linka-to interia-drugi link Kondora.Własnie mialem telefon,że do 12 będzie w domu.Przesyłka 25zł-bez względu czy na przelew czy za pobraniem.Napiszę czy wszystko Ok.
Tak problemy Oliego są krajowe-padaczka Eurokoloru-który miał duże udziały w Olympusie i problemy samego Olympusa.Szczególnie ponoć działu foto.Nawet jak firma padnie to serwis dziala kilka lat-takie sa gwarancje-miedzynaroowe.Teraz na dystrybutora Oliego szykuje się sieć Foto-Hurt.I goście z Zielonej Gory.Tyle plotek.Nie sądzę by ta firma padła.
W tej cenie to nie znajdę nic lepszego.Zapasy ponoć się kończą i dystrybucja jest nieregularna.Zapewne to chwilowe?Aparatu i tak potrzebuję.
cześc.ch.
No to mam zagwózdkę... Chomsky napisz jak sie wszystko odbyło no i oczywiście jakies testy/opinie fotki na gorąco poproszę. Mysle że nie tylko ja chętnie poczytam i pooglądam; zwłaszcza że przypuszczam że odniesiesz swoje opinie w porównaniu do znanych Ci Canonów i Nikonów. Zagwózdka u mnie dlatego że jednak ten E300 double kit mnie nęci (ze względu na badrzo przyzwoite tele - no ale cena E1 jest teraz niższa niz E300 double kit.... Z drugiej strony E300 macałam na żywo robiłam jakieś tam sklepowe fotki (są wątku poniżej E300vs8080). E1 w rękach nie miałam i lekko obawiam się takiego zakupu - a jak się okaże za duży/za ciężki/za jakiś...?
Na szczęście pozbyłam sie złudzeń co do canona... dlaczego? odpowiedź również w wątku poniżej!
Pozdrawiam i czekam na relację.
Najlepiej jakbys wczesniej obmacala aparat przed kupnem, moja druga połowa ma małe raczki a bardzo dobrze jej sie trzyma mojego E-1 ;-)
Wiem, że najlepiej pomacać, pooglądać, pokręcić. Niestety w realnym sklepie, w którym oglądałam E300, E1 nie mieli (mówili o trudnościach w dostawie tego modelu:(). Nawiasem mówiąc to był jedyny sklep, w którym którykolwiek z tych modeli występował w naturze:) Niewykluczone że będą tam miec E1 za tydzień lub dwa - tyle się wstrzymam. Do tego czasu Chomsky napisze pewnie parę ciekawych spostrzeżeń...?
Chomsky,
nawet nie wiesz ile osób u mnie na roku, płakało przez "pierwowzór" Twojego nicka :?: :roll:
e-1 bardzo często mają w FJ
Jeśli FJ to fotojoker to niestety nie mają go już nawet w cenniku:( Ostatni raz widziano go w okolicach świąt wielkanocnych;) I tak jak juz pisałam wyżej wyprzedają Olympusy a nowych dostaw nie ma - dotyczy to oczywiście wszystkich modeli, tak samo zachowuje się MM.
Jola-aparat jest w domu,bateria naładowana.przeczytalem za ten czas skróconą instrukcje-jest trzy instrukcje-płachta,obrazkowa,skrócona w książeczce i pełna w pdf ale nie patrzyłem.Pierwsze wrażenie-miałem parę aparatów w łapach, ten przypomina mi Canona eos1n,taki pewny jakiś.Uchwyt duży,nie wymaga gripa a łapę mam wielką naprawdę.Jak się pobawię to napiszę ale pewnie wieczorem albo jutro-tylko będą to pierwsze wrażenia,bo zdjęcia chcę popstrykać mądrzej, po zastanowieniu się dogłębnym.
Czesć.Ch.
Ps.to Noam Chomsky,czy inny Marvin?