Dzis rozwialy sie wszystkie watpliwosci....MarekJ przyslal mi swoje fotki na czasach 15,30,60 sek i niestety stwierdzam ze E-1 przy dluzszym naswietlaniu ma od groma goracych pikseli .........wiec nocne fotki bez obrobki ,....ciezka sprawa
Wersja do druku
Dzis rozwialy sie wszystkie watpliwosci....MarekJ przyslal mi swoje fotki na czasach 15,30,60 sek i niestety stwierdzam ze E-1 przy dluzszym naswietlaniu ma od groma goracych pikseli .........wiec nocne fotki bez obrobki ,....ciezka sprawa
Witam.
Uważam że tak zle nie jest, weż pod uwagę że robione były bez włączonego filtra, uaktywnienie go niweluje problem , więc śmiało focisz.
Ponadto zauważ że czwarta fotka zrobiona z czasem 5sek. bez filtra jest już poprawna.
Od tego sa dwa filtry
NOISE FILTER i NOISE REDUCTION
zobacz jak dzialaja oba naraz.
1. Filtr szumów - niweluje zakłócenia przy wysokich czułościach, działa niezależnie od długości naświetlania.
2. Redukcja szumów - redukuje zakłócenia przy długich czasach naświetlania.
Wiem wiem koledzy tylko te 2 filtry zwiekrzaja dlugosc zapisu ....ale nie o to chodzi , bo myslalem ze tej klasy aparat nie bedzie mial takich niespodzianek ....naszczescie Marku dzieki za linka mam nadzieje ze Dark Frame pomoze mi z moimi problemami i przestane sie gniewac na E-1 :lol:
update dzis robilem hot/dead pixel test z NR i w czasach 15/30/60
wyniki wszedzie byly 0,0 wiec moze bedzie wszystko ok :lol: :roll: