;) Infomark - lejesz miód na moje serce :)Cytat:
Zamieszczone przez Infomark
Wersja do druku
;) Infomark - lejesz miód na moje serce :)Cytat:
Zamieszczone przez Infomark
hehe ...
Ja swój "wadliwy" 5060 mam z USA i jest ... "made in Japan"
Nie jest to wada li tylko 5060 z USA - łaziłem po boardach foto na całym świecie, ludziska kupowali w róznych karajach i nie było reguły ...
BTW - mój jednak działa i jak mówiłem problem pojawia sie jedynie (i to nie zawsze) przy zmianie aku. No i macie racje - jest to swietny aparat ....
@emer , to znaczy , że jak dokupie sobie zapasowy aku ( np. od foto-tip ) , mogę mieć problemy ? ( albo cie żle zrozumiałem :) )
no co Ty ...
po prostu jak wymieniam aku na swierzy (moze byc jeden i ten sam) coś tam widocznie nie łączy i aparat głupieje - a jak poprzyciskam ten aku w korpusie 5060 (jakby sprężynował) to sie to uspokaja ...
Ma też ten aku z fototipa i nie mam problemów, ładuję na zmianę orginał i zapas i jak dotąd żadnych problemów. emer - a próbowałeś przeczyścić styki wewnątrz (tylko delikatnie) na spirytem i na aku też? może jakaś kanapka na stykach? :)
co ja nie próbowałem - czyszczenie oczywiście też ...
Myślę ze to cos "głębiej", jakbym naciskająć ten aku powodował gdzieś głębiej polepszenie styczności, moze to sie dzieje w legendarnym "problemie pokrętła" w 5060 - który jest nad komorą i gniazdem akumulatora ...
a ten spiryt to juz nie wiedziałem gdzie stosowac - na te styki czy wewnetrznie sobie ... ;)
No to chyba jedyne wyjście do serwisu a na czas naprawy spiryt do wewnątrz...:) wcześniej zrobić zapas