-
Jeronimo... sprawa jest prosta :) nie widze roznicy bo oglądam fotki na monitorze kompa w 72 dpi a wydruki robie 10x15 (A4 do tej pory chyba 5-6 sztuk, A5 niewiele wiecej...) ale domyslam sie ze tryb SHQ nie jest tylko dla "ozdoby" i musi miec zalety skoro jest zaimplementowany i stosowany ;) Zresztą od dawna go uzywam tyle ze mając wiele kart mogę sobie pozwolic na "marnotrawstwo" miejsca nawet jesli uzywam go nie do konca z premedytacją a "na wszelki wypadek" ;)
-
Widze,ze w C4000 roznica pomiedzy HQ a SHQ jest dosyc spora.
U mnie w C3040 jest dwukrotna. Dla rozdzielczosci 2048x1536 HQ mam ok.0.8MB ,a w SHQ to zaledwie 1.5-1.6MB.Czy to jest prawidlowe? PS.Zdjecia robione praktycznie w tych samych warunkach.
-
no roznice sa spore ale to normalne.... byla juz kiedys na forum na ten temat dyskusja (o ile dobrze pamietam).
chivas: widze ze malego OT zapodales - bo to jest post o C4000 :P zreszta wogle sie zrobil OT na temat kompresji ;p jak sie wkurze to zaraz zrobie wyklad albo zapodam wam programik do zabawy roznymi kompresjami :-)
Pozdro
-
zrób wykład! ale jak podamy indeksy zebys wpisał zaliczenie??? ;)
-
nie chce mi sie... zreszta w tej dziedzinie jestem cienki.
Jesli kto jednak chce sie troche pobawic to niech sobie zobaczy program VcDemo
no i polecam http://www.cdrom.pl/modules/tutorial...ial.php?tid=23
z mojej strony to EOT
(nie chce mi sie dyskutowac na temat roznicy 0.5 a 2.5MB bo to nie trzeba wielkiej teorii zeby zrozumiec)
-
Może trochę po nie wczasie moja odpowiedź ale zapewne dyplomy odbiera się w miejscu gdzie nie jest za widno i lampa musi błysnąć a w takim wypadku siły nie ma lampa parę sekund musi się ładować tego nie przeskoczysz i w takich sytuacjach niestety trzeba wybrać kumu zrobisz a komu nie .
Pozdrawiam
-
Jeronimo, mam nadzieje ze nie przesadziłem w zartach i nie poczułes sie dotknięty... a co do tej róznicy to masz racje to przeciez OCZYWISTE tyle ze wszystko zalezy od potrzeb i oczekiwań.
-
luzik... przeciez sie nie obrazilem