Temat LUDZIE jest ok. Jestem za.
Wersja do druku
Temat LUDZIE jest ok. Jestem za.
@sebastan przenosze z powrotem do Ocena zdjęc jak chciałeś.
A ja doloze 3 grosze. Obecna aura nie jest najlepszym sprzymierzencem fotografa, zwlaszcza fotografa portretow. Takie jest moje zdanie. Np w krakowie od 2 dni jest totalna mgla, wiec aparat pozsostaje w domu.
Nie wiem jak sie ustosunkowac do tego, ze fotki maja byc swieze. Wg mnie dobrze by bylo, gdyby fotki mogly by byc niekoniecznie swieze. Dla autora fotki nie malym wyzwaniem byloby wybranie jednej - najlepszej wg niego - z posrod tysiaca lub kilku tysiecy fotek.
Zastanowcie sie nad tym.
Rozsądne wydawałoby się rozdzielenie tematyczne zdjęć, ale wtedy zwycięskich fotek będzie musiało być kilka - po jednej w każdej kategorii i z konkursu zrobi się kobyła. Może więc jednak pełna dowolność. Trudniej coś takiego porównywać, ale cóż... jest wykonalne. Nie narzucałbym też na sztywno jednego tematu, bo każdy dobrze się czuje w innych klimatach.
Co do obróbki, to uważam, że "róbta co chceta" byle fotka była własna. To, czy ktoś ma dobre oko i dobry sprzęt jest tak samo ważne jak to czy radzi sobie z softem do obróbki i potrafi z czarnej plamy wyciągnąć coś godnego uwagi.
Punktacja? Sądzę, że pomysł z 3,2 i 1 punktami jest najsensowniejszy.
Anonimowość autorów? Jak najbardziej wskazana.
Nie ma sensu robic wiele kategorii.
Za malo jest nas na forum.
Bedzie jeden temat i juz
Temat ludzie bardzo mi sie podoba!!!!Jestem za!Mysle że to temat dostepny dla każdego!Rozmyslam równiesz temat zwierzeta!
Z ludźmi jest też ten problem, że nie każdy znajdzie odpowiednią modelkę/modela, a później jeszcze uzyskać zgodę od niej/niego na publikacje na forum to ho ho :twisted:
Luc4s ewidentnie forsuje temat INSEKTY, które są pozbawione swobód obywatelskich :D. Myślę, że cyklicznośc konkursu to jest pewne rozwiązanie. @vodnik, jest Was tu kilku co mają po kilka tysięcy zdjęć raptem, dla reszty pozostanie mgła. Może dzięki temu powstanie kilka amatorskich stiudiów i parę patentów np. na oświetlenie. Mimo wszystko plener daje też pewne możliwości, albo fotki sytuacyjne. Pojemny worek.
Nie forsuje tematu insekty z prostej przyczyny, zakładacie, że zdjęcia mają być świeże, a gdzie znajdzie owady późną jesienia? Zresztą jak już wspominałem, prawdopodobie zmianiam sprzęt i zostanę do nowego roku bez aparatu.
sam temat ludzi jest dosc ogolnym tematem
portret? akt? streatshot )jak sie to pisalo)? ludzie w codziennosci? czlowiek przy pracy? przodownik pracy :P
skoro ludzie moze portrety ?
ps
i czy tylko jedno zdjecie ? bo trudno bedzie mi sie zdecydowac :D
No ja mysle ze jedno foto, i wcale nie forsuje pomyslu ze ma byc foto swieze. Jezeli tak, to ja odpadam w przedbiegach. Od miesiaca zarobiony do bulu.