-
Jezeli chodzi o ostatnia serie to raczej kiepsko po pierwsze fotki nieostre i mało kontrastowe szczegolnie 2gryby.jpg ( plus -tutaj mi się wydaje , że ostrośc poleciała na liście). W ostaniej widać że próbowałeś zrobić jakiś motyw- ale ten badyl z boku przeszkadza (moim zdaniem lepiej by wyszło z bliska bardziej od dołu mogłby wyjść jakiś lepszy bokeh). Co do kurki to straaasznie przeszkadza gałęziowaty pierwszy plan (i tu znowu chyba ostrość poleciałana te dwa skrzyżowane patyki po lewej stronie bynajmniej u mnie są ostre-ogólnie bałagan).
Co do centralnych kadrów , tylko wtedy gdy są uzasadnione w przypadku prawdziwka wyszło nieciekawie
Jeżeli chodzi o poprzednie to ciekawe jest zdjęcie q14
I moja rada nie rób rozmazanego tła programowo bo zawsze(prawie) sztucznie to wygląda (q12)
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
-
Dzięki :) cenne uwagi :) robiłem te grzyby zuiko 14-42mm więc ciężko było z bliska.. bynajmniej jeszcze amatorowi (ja)
-
dlaczego ciezko? uciekaly? ;)
zamiast sie tlumaczyc pod kazdym zdjeciem, lepiej poczytaj, poogladaj galerie, popytaj kolegow o szczegoly techniczne.
na razie wyglada to slabo i wzbudza zachwytow.
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Forever_k3w
A coś takiego ?
Przypatrz sie sam dokladnie fotce.Zastanow sie nad kolorem(kazdym kolorem) i pomysl czy szedles w dobrym kierunku.
-
2 załącznik(ów)
2 widoczki
-
Mam wrażenie, że trochę przekombinowałeś z niebem, w sensie, że za bardzo wpada w fiolet. A kadry - hm.. nie za bardzo do mnie przemawiają, niestety. Jeżeli na pierwszym chodziło Ci o zaprezentowanie tych trzech kresek po samolotach, to może próbować je ująć w jakiś ciekawszy sposób, może w bardziej geometryczny? :roll: Te drzewa, a w zasadzie same ich czubki nie dodają fotce uroku.
A na drugim z kolei wzrok nie ma na czym się zatrzymać, krąży po zdjęciu a tam tylko jakieś krzaki i suche badyle bezładnie porozrzucane po kadrze.
Ja jestem na nie.
;)
-
Mnie się podoba q10, wg mnie fajny kadr i kolorki, ale ja cały czas się uczę
-
Moje zdanie: chrzań te wszystkie widoczki, kurki i inne. :) Masz piękną kobietę, Jej rób zdjęcia! Popracuj z Nią, idźcie w jakieś ciekawe miejsca, na aparat zapnij 40-150 i rób zdjęcia. A wcześniej w celach inspiracji proponuje przejrzeć foty: Diabolique, dka, rafroga, zonkinho i innych...
-
3 załącznik(ów)
3 portrety