Auto HDR ? To z jednego zdjecia jest robione ?
Wersja do druku
Auto HDR ? To z jednego zdjecia jest robione ?
Cena zrobi swoje 2000$ za body, 800$ za szkiełko (28-75/2.8) daje w przeliczeniu 8100 zł. W komplecie pewnie 100$ mniej.
D700 i 5DII są na korpusie 700$ droższe, na szkiełku kolejne 500-700$ i robi się 4000zł różnicy to dużo kasy.
Tak na dobrą sprawę lepszy korpus APS-C z lepszym zoomem strandardowym kosztuje tyle samo co A850 i 28-75/2.8
A850 to obnizka ceny A900 pod przykrywka nowego modelu, kosmetyczne zmiany za 700$.
A swoja droga jesli ktos nie wykorzystuje wysokich ISO i nie potrzebuje 10kl/s to sprzet ciekawy. 3kl to nie jest jakis dramat, jak AF bedzie sprawny to wystarczy.
Nie wiem czy 3 kl/s to dużo czy mało, bo nigdy jeszcze nie włączyłem trybu seryjnego w swoim aparacie ;-), możliwe że masz i to jest za mało na ulicę, z drugiej strony ile klatek na sekundę robi się dalmierzami?
A850 to na pewno nie jest sprzęt reporterski, do studia pewnie się nada, choć znani mi fotografowie studyjni narzekali że nie ma natywnego ISO100, to podobno przeszkadza w studio - nie wiem, nie znam się.
Ja osobiście odbieram A850 jak aparat dla zaawansowanego amatora. Na "zachodzie" będzie on względnie tani.
Pamiętajmy że jeszcze nie tak dawno cieszyliśmy się z pierwszej lustrzanki za 1000USD (EOS300D?)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
2 zdjęcia, więc tylko sceny statyczne i raczej statyw.
Panowie nie żartujcie, mam pewną puszkę, pewnej wiadomej firmy i na wielu fotkach, często widziałem szum na ISO 200 (i nie tylko na 200) i nie jest to E-1.
Powiedzmy sobie szczerze, że jeśli naszym sprzętem zrobimy jakąś fotkę, to i A850 zrobimy też taką samą.
PS1
I proszę nie mówić, że biadolę, i żebym sobie poszedł do sklepu i kupił Sony, bo mi w zupełności wystarcza dobry stary E-1. Tak poprawdzie przy dobrych warunkach oświetleniowych, żadna nowsza puszka nie podskakuje E-1 nawet do kostek, wiem bo mam takowe. Tyle, że nie robię fotek jak nie ma odpowiednich warunków, i naprawdę wiele nie tracę.
PS2
Trybu seryjnego też nie używam bo szkoda migawki, i przestrzeni dyskowej.