napiasł Ceat NB: jak już się ma SKD to obsługa aparatu jest prosta,
Czy ktoś to posiada i się tym posługuje ?.
Pazdrawiam
Wersja do druku
napiasł Ceat NB: jak już się ma SKD to obsługa aparatu jest prosta,
Czy ktoś to posiada i się tym posługuje ?.
Pazdrawiam
Zibi ma SDK, czy się posługuje nie wiem, ale... Ja bym był w stanie wysupłać drobną dotację za napisanie aplikacji, która robiła by 5 zdjęć z braketingiem co 3 EV... Byle dało się ustawić wartość ekspozycji bazowej (czyli czas, przysłonę i ISO).
Pozdrawiam
Dzięki. Jesteś niezawodny.
Zastanawiam się tylko czy to wszystko ma sens. Najpierw postanowiłem
zrobić kabel SKD samemu wg. instrukcji ze strony którą mi podałeś. Zapoznałem się dokładnie z fotkami i zabrałem się do czytania instrukcji.
Od tego trzeba było zacząć a nie robić zamieszanie.
Ku mojemu zmartwieniu napisano wyraźnie, że funkcje te mogą pracować
oddzielnie. Skoro te funkcje nie mogą ze sobą współpracować to ta zabawa
nie ma sensu.
Powtórzę jeszcze moje pytanie: Czy E-3 można podłączyć tylko do TV
i mieć podgląd na TV, ( jak w tym czasie zachowuje się ekran LCD ) i w tym
czasie można normalnie fotografować.
Pozdrawiam.
To ja powtórzę, że E-3 ma osobne wyjście wideo, nie zintegrowane w jednej wtyczce mikro USB.
Nie mam ykabla, więc nie sprawdzę jak działa E420. Jak działa E-3 zaraz skręcę kawałek wideo na ten temat.
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Można podłączyć do TV i fotografować normalnie. Z dokładnością do tego, że menu będzie się wyświetlać albo na ekranie telewizora, albo na ekranie LCD. W dwóch miejscach na raz nie chce być.
Przy założeniu, że jesteś podłączony tylko do telewizora. Jak będziesz chciał jeszcze sterowania z poziomu komputera, to da się coś wykombinować w OS, ale nie trenowałem opcji Camera Settings (czy jakoś podobnie).
Ja mam. Na razie czeka w kolejce do zastosowania w aplikacji, ale sampel i dokumentacja dodane do SDK (oraz forum SDK) wiele wyjaśniają. W poście #10 wyjaśniłem jak działa podgląd i przesył zdjęcia w modach programowym i autonomicznym.
Nie ma problemu, przypomnij się za jakieś 2 tygodnie na PW to coś wymyślę.
Dzięki za pokaz. Teraz zacznę eksperymentować.
Pozdrawiam.