-
@Siwytl - Witaj :-)
Co do wakacji na wyspie...zycze Wszystkim by mogli spedzic urlop w 2005 roku na jednej z poludniowych wysp. Naprawde nie sa to gigantyczne koszta. Dla mnie podroze sa zyciową pasją, i to jest to co chcialbym w zyciu robic najczesciej. Moze mi bedzie dane przywiezc Wam kiedys fotki np. z Bora Bora ? Tymczasem odkładam pieniazki na kolejny wyjazd. Z racji tego ze kocham snowboard / www.extreme-snowboard.prv.pl (zapraszam), chcialbym spedzic troszke czasu na jednym z lodowcow. Moze sie uda...moze sie uda przywiezc pierwsze zimowe fotki robione Olusiem. Szczerze mowiac, baardzo polubiłem ten aparat i nie kce zadnego innego :-) A poki co, od jutra zabieram sie za nauke (czyli forum Olka) i postaram sie zapisac na kurs fotografii ;-)
PS. Jutro sie wszystko okaze co do sprawy, nie mniej jednak zadzwoniłem, postraszyłem i co ciekawe...zmieniło sie podejscie menagerów do całej reszty. Szok, moze i z *** bedzie podobnie. Mam nadzieje.
-
i moze jeszcze trzy...
Moge prosic o ocene :-)?
-
Witam :D
Widzę, że w miarę pojawiania się kolejnych zdjęć, są one coraz lepsze. I to zarówno technicznie jak i kompozycyjnie. Może ten kurs fotograficzny nie będzie już potrzebny :) .
-
Ocenke..... Prosze bardzo
2. Pokazalbym nieco horyzontu - aparat nieco nizej i inny kat widzenia, moze nawet kadr pionowy,
3. Widze ze uporales sie z Twoimi problemami w ocenie ostrosci - ostrosc jest, ale kadr jakos mi nie lezy - ot kaktus. Nie opowiada mi on zadnej historii, a szkoda...
-
-
Ladne zdjatka, widoczki nieziemskie:)
Trzeba bedzie sie tam kiedys przejechac, poopalac sie troszku 8)
Co do strony technicznej to nie jestem zbytnim autorytetem, ale chyba mozesz pobawic sie troche kadrowaniem w PS'ie, zeby kadry nie byly cenrtralne.
Mi sie podoba!
pzdr
W.
-
-
Duzo dobrych zdjec. Z pierwszej i drugiej serii troche zaszumione. Przesadziles tez z wyostrzeniem fotki z woda, w ktorej odbija sie swiatlo (jakbys ponumerowal, to moglbym sprecyzowac o ktora fote mi chodzi).
Najbardziej podoba mi sie lodka na 1 fotce z poprzedniej trojki.
A co do ostatniej fotki - masz moze panorame z tego miejsca?
-
Mnie się wydaje, że wszystkie są trochę za mocno wyostrzone.
-
@kondi, ostatnie mi sie spodobalo, niby nic nie ustawiane (brak wplywu na wyspy, ludki, port) a wszystko bardzo sie ladnie komponuje - jest wszystko - horyzont, feagment londu na dole kadru - wszystko.
Chyba rzeczywiscie moze zaoszczedzisz na kursie, no chyba ze kurs AKTU - poszukaj w pozostalych, ktos oferowal taki kurs w Krakowie 8) .