Zmiana stanowiska pracy by się mu przydała :twisted:
Wersja do druku
To pytanie retoryczne? Wkład Panasonica w 4/3 jest zdecydowanie nieproporcjonalny do wielkości tego koncernu; wyprodukowali dwa korpusy i - zdaje się - cztery obiektywy i na tym się ich roadmap zakończył.
Nie wspominam o cenach, co do których nie jestem pewien czy odzwierciedlają jakość wyrobu. I chyba nie tylko ja, biorąc pod uwagę promilowy udział Panasonica na rynku DSLR.
Możliwe. Ale czemu piszesz, że Panas "położył <b>już</b> krechę na 4/3"? Nie "już", tylko zawsze tak było w takim razie. Nic się przecież nie zmieniło.
Kaleb rację ma!Poprzednie matryce CCD,były dobre,nawet teraz lataja na Marsa z satelitami.Myślę oczywiście o Kodaku.Panas nieco zawiódł z matrycami.
Kaleb_82 nic nie pisał o matrycach. Moim zdaniem NMOS Panasa w niczym nie ustępuje CCD Kodaka, a przewyższa go pod względem szumów. Mitów na temat matryc Kodaka jest wiele, ale żaden nie został potwierdzony.
to dziwie sie Twemu zdaniu. Porownaj sobie zdjecie z E1 i z E510 w cieniu, zobaczysz roznice. Niestety, matryca Panasonica widze, ze jest naprawde cienka, niespodziewalem sie, ze az tak. Moge przeslac Ci naprawde wiele rawow z jednego i drugiego, roznica jest ogromna i zdecydowanie na korzysc kodakowskiej. Nie wiem jak jest w E3 czy E30, ale 510 kompletnie nie potrafi oddac nieostrosci w cieniu, popatrz sobie i nie mam na mysli szumow. W porownaniu z E1, ktory ma 5mln, dziesieciomilionowa matryca 510to naprawde bardzo slabe narzedzie.
pozdrawiam
a prosze bardzo, przeslij mi na priva email a otrzymasz rawow ile chcesz.
zdziwisz sie. Ja jestem miedzy mlotem a kowadlem, gdyz pozbylem sie E1 ze wzgledu na tragiczny wrecz AF i kiepska wspolprace z lampa. W E510 te funkcje pracuja nieporownywalnie lepiej, ale jakosc matrycy jest zaskakujaco kiepska i nic w tym kierunku nie zmieni mojego zdania.
pozdrawiam