-
Całkiem dobrze w oko wpadły kadry 1, 2, 5 i do nich większych uwag nie ma. Zdjecie 3 trzeba aparat wyżej podnieść tak aby zobaczył wyraźnie co jest w koszach. Zdjęcie 4 prześwietlona ścieżka zepsuła kadr. Musisz zwracać uwagę na ekspozycję zdjęcia najwygodniej spojrzeć w histogram po wykonaniu zdjęcia. Zdjecie 6 obiekt ciekawy jednak sfotografowany z nieciekawego miejsca i nie wiadomo co jest tematem przewodnim drzewa czy katedra.
-
Ładne fotki i debiut na forum - w kolejności MSZ "podium" zajmują 2, 5, 1.
2 aż prosi się o wyprostowanie, w 4 faktycznie przeszkadza wypalona ścieżka, a 6 trochę drażni obcięta lampa w prawym dolnym rogu.
Generalnie ciekawie, ciepło - tak Trzymaj...:wink:
Pozdrawiam
-
4. było by dobre gdyby nie kiepska obróbka(lub jej brak mimo tego, że jest potrzebna) no i przepał.
6. chyba warto było obrócić aparat o 90st.:)
Czekam na kolejne.
-
1 załącznik(ów)
Poprawiłam tą nieszczęsną drogę ;) Co myślicie?
-
No i teraz to zdjęcie "wygląda" :)
Podoba mi sie :)
MBSZ Twoje najlepsze foto do tej pory ;)
Pozdrawiam.
-
1 załącznik(ów)
Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie z Czerwonych Wierchów. Znowu pewnie będzie problem z drogą ;) Ale wydaje mi się, że tym razem nie jest przepalona (przynajmniej na moim monitorze) :P
-
Nie jest przepalona, jest OK chcociaz bardziej podoba mi sie poprzednia fotka.
Problemy są zawsze z drogami (szlakami i innymi miejscami), które są pełne drobnych kamieni. Ilość krawędzi, odblasków i drobnych szczegółów to wyzwanie, mnie zawsze trudno jest zrobić tak, żeby nie wydawały się przeostrzone.
-
7. super - świetny kadr
8. jest ok. Droga nie jest przepalona, ale zdjęciu mała zabawa suwaczkami by nie zaszkodziła.
-
Musisz górami człowieka szturchać w taki czas ponury, że ani nosa wychylić... :D
Ósemka jest bardzo fajna - tylko chmury uciekły Ci we fiolet. Można by machnąć to i owo przy wywoływaniu zdjęcia.
Ale i tak wolę fioletowe chmury, niż wypaloną białą dziurę na niebie, jak na zdjęciu ze ścieżką :)
-
Mnie podchodzi seria pierwsza i fotki "paryskie".
Powodzenia.
Pozdrówka.