-
Powiem tak: bawilem sie obiektywem od ZENITA i z moim C750 i efekty sa w watku nt Makro wlasnej roboty. Ustawianie przeslony w obiektywie "doklejonym" wg mnie nic juz nie zmienia oprocz wielkosci winietki, tak samo jak zmiana ostrosci w tym obiektywie - poniewaz to juz tylko obudowa sie porusza a nie zestaw soczewek. Ja prawdopodobnie przerzuce sie na soczewki Close-Ups. Ostawianie ostrosci to w zasadzie tylko MANUAL - w warunkach sterylnych (czyt. domowych i statycznych) oraz poruszanie aparatem w przod/tyl w warunkach polowych i zdjecia seryjne.
-
Witam,
to dorzuce do watku kolejne pajaczki, tym razem robione troche na szybko w trakcie spaceru z psem, ktoey stwierdzil, ze to to jest na tyle duze ze moze warto to zjesc... Powiedzcie prosze co sadzicie o tym?
odslona 1
zapraszam, dziekuje i POZDRAWIAM
-
Pajak GIGANT. Na drugim kadr zdecydowanie lepszy niz na pierwszym. No i na 1 daje po oczach przepalone niebo. Dobra GO.
-
A gdzie ty takie okazy znalazłeś? Dawno już takich nie widziałem :shock:
-
@Arram, moze nie uwierzysz, ale w 100licy, czyli Warszawie. Na Grochowie w zielsku przy torach kolejowych... tez jak zobaczylem to sie zdziwilem :)
POZDRAWIAM
-
Ha, stolica panie, to i pająki mają duże :lol:
A tak poważnie to luc4s w wątku Popołudniowa sesja w ogrodzie... też "złapał takiego samego pająka. Jakiś wysyp tego gatunku!
-
Ja wczoraj ogrodek przemierzylem, na lake pojechalem... i nic. Ani jednego tygrzyka :( Nie wiem jak Wy je wynajdujecie :|
W ogole robactwa coraz mniej jest.
-
@zloty_2000 świetne zdjęcia, rzeczywiście w niektórych rejonach kraju tygrzyków jest wysyp. Idę właśnię na łąkę może coś "upoluję."
-
No to zejde troche z jakosci, ale spodobaly mi sie te dwie foty, wiec wrzuce. Pierwsza robiona z pomoca obiektywu analoga przymocowanego przylepcem do tulei :lol: , a druga to juz SuperMacro, obydwie ze statywu robione wczroaj ok 19:00 bez dodatkowego oswietlenia. I z tym problem byl, bo nie dalo sie trafic ustawienia aby wyszlo w miare porzadne zdjecie, albo wychodzilo za ciemne, albo za jasne.
Moze macie jakies porady co do zdjec o zmierzchu i bez dodatkowych lamp?
1. Czy te oczy mogą kłamać?
2. A czym on się trzyma??? (zwroccie uwage na srodek odwloka :oops: )
pozdrawiam
-
Na pierwszym nie mam pojecia co to za robal i jezeli oczy sa na samym czubku to ostrosc jest tam, gdzie nie powinna byc :(
Natomiast na drugim, hmmmm..... tonacy (spadajacy) chwyta sie czym moze :lol: