Już mi się pomerdało, że ty Warszawiak jesteś.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Nie wiem, jakie są granice możliwości [i czy takowe naprawdę istnieją], ale technologia też idzie do przodu :] 5mpx z E-1 szumi bardziej niż ilestam z E-510, więc i tu może nie będzie aż tak źle [u nas]...
Ale szkoda, że Canon sam sobie topi tak udaną serię... :/ Poprawic tylko przetwarzanie obrazu na starej matrycy i by bylo cos...
Dla marketingu liczą się megapiksele, bo one sprzedają towar masowo. Teraz do Canona będzie musiała doszlusować cała stawka APS-C. Czy tego chcemy, czy nie, kolejne aparaty będą miały te 15 mpix alibo więcej.
Pozdrawiam
a czemu? to jakiś związek ma? :)
jakbym był Warszawiak to pewnie co drugi dzień klączałbym pod drzwiami Olka z prośba o 300mm :)
Tak już na serio...przechodzą przez moje łapy ostatnio różne puszki i szkła i ciągle mam niedosyt albo brak kasy.
40D fajny ale...ma swoje wady.
Widzę ze w mojej torbie to chyba będzie tak:
1. 40D + 100-400 ( to na samoloty )
2. E-1/E-3 - + 50mm i 7-14 w przyszłości ( bo Olka nie potrafię opuścić na dobre )
3. zestaw do zupy pomidorowej czyli pewnie 5d (raczej ten nowy) - 24-105 albo 24-70 . W miarę możliwości jakieś stałki ale te na końcu bo leniwy jestem.
Bzdur nie gadaj.. Pożyjemy zobaczymy. Ja niczego nie wyrokuję
zibi:
Jak zmieniać to na FF, bo cropa na cropa to żaden zysk a obiektywy gorsze u konkurencji... Gorzej z tym że polubiłem IS - docenia się dopiero jak człowiek ma to u siebie.
Maszyny na cropie kończą się w kwestii obrazowania jeśli obecny poziom to 15MPIX a za dwa latka pewnie 20....
lessie:
Pamiętasz jeszcze o zasadzie, że to nie aparat robi fotki? Dla multisystemowców LOWEPRO powinno rozpocząć produkcję taczek z plandeką all weather...
pamiętam , pamiętam.
Ja mam realne i "mierzalne" powody do zakupu innych gratów.
Nr1 - potrzebuję dłuższego, szybkiego i sprawnego zestawu do samolotów od E-3 + 50-200 z idealnie działającą stabilizacją "dynamiczną" w której Olek zalicza skuchę. Stąd 100-400 jest wyborem z wyboru:), trochę ciemny ale do samolotów wystarczy.
Nr-2 potrzebuję ładnego, jak najgładszego ISO 1600-3200 do fotografii ślubnej, dobrej dynamiki i ładnego rysowania. Stąd skłaniam się do FF i z wyboru jest to Canon bo przecież nie dokupię trzeciego systemu:).
Olka zostawiam z miłości do niego, poza tym w dobrych w warunkach sprawdzał mi się znakomicie. poza tym gdzie dostanę cos takiego jak 7-14?