witam, przerabiałem osobiście ten temat aż nawet pytałem w serwisie Olympusa wraz z wysłaniem zdjęć...więc tak, w serwisie Olka poinformowano mnie, że w Europie oryginał powiniem miec m.in. wytłoczony napis Olympus i li-ion battery pomiędzy grzbietami aku na czarnej powierzchni...natomiast odnośnie tego po prawej to nie udzielono mi odpowiedzi czy to oryginał czy też - ponieważ jak mnie poinformowano wygląd ogniw na rynek Azjatycki może się róznić od tego w Europie ale na czym róznice mają polegać w serwisie nie maja wiedzy na ten temat....mam to aku juz dłuższy czas, używam go...co prawda nigdy nie liczyłem zdjęc ile na nim moge zrobić...po prostu na obecną chwilę nie mam do niego zastrzeżeń...działa...taki jak po lewej zakupiłem ostatnio w USA u autoryzowanego dystrybutora - ....i uważam, że to 100% oryginały...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
...a propos tej foty i tej aukcji
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=453849490 to nie przypominam sobie aby ktos pytał mnie o możliwośc wykorzystania zawartych na niej zdjęć...korona mi z głowy nie spadła co prawda....ale uważam że to oryginał...