No tak to jest jak się robi 100 rzeczy na raz, a po nocach siedzi na IRC :)
Wersja do druku
ludzi jak mrówków :)
21 to potęga. Świetne by było bez ludzi, no ale jak sam piszesz, nie można mieć wszystkiego.
CD... Petra
29
30
31
32
33
34
Osiołek jest de best! Reszta zdjęć bardzo mi się podoba, jeśli będziesz dawał nadal, z wielką przyjemnością obejrzę, bo pewnie się nigdy tam nie wybiorę. Naprawdę fajna robota.
Bardzo fajne kadry ale przydaloby się więcej opisów miejsca.
Kadr nr 24 to na razie mój faworyt :)
Fajne opisy są w linku, który autor podał na początku wątku. Zajmujące, naprawdę.
Czy tam przypadkiem [zdj. nr. 31] nie krecono Indiany Jonesa? Bodajze czesc 'Swiety Graal'
I jeszcze jedno mnie ciekawi - fotografujesz na auto?
Opisy będą jeszcze lepsze tylko bedzie to trwało powoli, zamierzam napisać dosyć szczegółową relację, ale nie mam na to czasu :(
Tymczasem tak w skrócie, Petra należy do nowych 7 cudów świata, jest miastem wykutym w skale (piaskowiec) przez Nabatejczyków, ludzie tam mieszkali od okresu paleolitu. Szczegółowy opis jest w Wikipedii. Ja dodam, że wstęp kosztuje 21 JD, co w przeliczeniu na zł daje ponad 60 zl (ździerstwo). Wewnątrz jest dodatkowo masę naciągaczy, Beduinów mocno skomercjalizowanych, którzy wykorzystują biedne wielbłądy i osły do transportu wszelkiego rodzaju towaru zaczynając, a na ludziach kończąc.
Kupa Polaków, jeszcze więcej Japońców, osobiście mi się klimat tam nie podobał, bo sam zabytek to klasa sama w sobie i nie wymaga komentarza.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A no kręcono :)
A dlaczego niby na auto?
pozwolę sobie dodać trochę punktów za naprawdę ciekawy wątek :)
Fascynujące miejsca i ciekawe zdjęcia. Taki wątek przywraca właściwy porządek rzeczy: arcyciekawe miejsca odwiedzać można z niekoniecznie najnowszym aparatem. Za to przydałby Ci się 7-14 na tej pustyni ;) Ale i tak ujęcia są piękne.
Swoją drogą odważni byliście, tak po prostu przespać się pod gołym niebem. Nie obawialiście się o życie, albo czy będziesz miał jeszcze aparat gdy się obudzisz?