Sesja leśna - mało porywająca. Las jest piękny ale trzeba się ostro napocić aby znaleźć ciekawy kadr. Dużo łatwiej, gdy ładne, ciepłe, nienachalne światełko. U Ciebie raczej chaos i krzaczory.
Wersja do druku
Sesja leśna - mało porywająca. Las jest piękny ale trzeba się ostro napocić aby znaleźć ciekawy kadr. Dużo łatwiej, gdy ładne, ciepłe, nienachalne światełko. U Ciebie raczej chaos i krzaczory.
zdjęcia lasu dobrze zapowiadają się na miniaturkach - po powiększeniu już gorzej
ja spędziłem cały ostatni ranek sobotni w lesie - sporo pięknych miejsc - ale na zdjęciach nie udało mi się oddać ich uroku...
ty byłeś bliżej tego celu moim zdaniem
życzę sukcesów
Sesja leśna - moze za dużo powiedziane , bardziej spacer z rodziną i naszymi pieskami do lasu. Mamy dwa jack russell terriery , moze kiedyś uda mi się je sfotografować ( mają ADHD). Wiec focenie było nie jako przy okazji ja - e-510 , syn mju-1030 . Z racjii zawodu , obcuję ze sztuką non stop , czasem nie patrzę na chaos na fotce a np: na światło czy kolor . W fotografii na razie z powodu tego ,że zajmuję się tym od niedawna bardziej patrzę na to by właściwie dobrac parametry fotki , kompozycja schodzi na dalszy plan , ale obiecuje ,ze nadrobię ten temat . Co do przepalonego nieba to tutaj naprawdę potrzebuję pomocy - fotki były wykonane poniędzy 16 a 17 - co moze pomóc by uniknąć przepalania nieba ? korekcja ekspozycji ? filtr polaryzacyjny ?
Fotki jak zawsze zaznaczam nie są korygowane w komputerze ( czysty jpg 1040x768) , czy jakieś zarzuty co do ostrości , kolorystyki ?
Dziękuje za komentarze i serdecznie pozdrawiam
Dawno mnie nie było z nowymi fotkami :)
wiec postanowiłem dodać parę pod ocenę , prosze o krytykę :)
Pozdrawiam
.... fajnie NIKON D90 i 50mm f/1,4 :wink:
oj zdrada zdrada:cry: potwierdzam :nikonbe:
nie fotki super szczegulnie te ostatnie ,ale warto wtracic czym zrobione. pozdro.
bym odpuscil ,gdybym cos trzymal ,przeciez mowie ze fotki mi sie podobaja.