W dzien sie za bardzo nie da [trzeba by mocno przymknac przyslone / miec malo swiatla, nie probowalam], ale w dzien od tego jest zwykly program graficzny...
Wersja do druku
W dzien sie za bardzo nie da [trzeba by mocno przymknac przyslone / miec malo swiatla, nie probowalam], ale w dzien od tego jest zwykly program graficzny...
Wykorzystanie tej funkcji w przypadku poruszających się obiektów to mistrzostwo świata i wcale się nie dziwię ze takie zdjęcie pokazano w NG. Artykuł był o zwykłych, najzwyklejszych biedronkach ale to zdjęcie jak i tekst zrobiło z tych zwierzątek super wyjątkowe owady.
Mam w swoim aparacie tą funkcję i próbowałem już coś zrobić ale trzeba duzo ćwiczeń, pracy i szczęścia żeby osiągnąć zamierzony efekt.
Po za tym, zdjęcia robione tą techniką są traktowane na konkursach jak nieprzerabiane więc ma to dodatkowe znaczenie. Dla mnie nie do pomyślenia jest żeby w komputerze sklejać zdjęcia. Jeśli nie osiągnę czegoś tylko za pomocą aparatu to nie mam zdjęcia.
Oczywiście nie każdy musi mieć takie zasady. Sam chętnie oglądam kombinowane zdjęcia ale to już nie jest to.
A może to było zdjęcie zrobione analogiem? Bo czy takie zdjęcie zrobi głupi komputer w aparacie cyfrowym czy ktoś mądrze sklei to na kompie to dla mnie nie ma różnicy. Dla ortodoksy fotograficznego nie ma nic lepszego niż analog.
Nie można być trochę w ciąży. Albo prawdziwa fotografia, albo cyfra.... :wink: