prawe jeden, trzy i cztery - jakie to są ogniskowe ?
prawa jedynka baaardzo fajna.
Wersja do druku
prawe jeden, trzy i cztery - jakie to są ogniskowe ?
prawa jedynka baaardzo fajna.
Z soczkami bardzo fajna fotka ... nietypowa ...
Dawaj więcej bo mi sie Twoje fotki spodobały ;)
Drogi Fatmanie:) Jak już kiedyś na CF pisałem chyba, że odwalasz kawał dobrej roboty..ja jestem mega ciekawy jak obrabiasz te fotografie --> Bo jak widac są obrabiane co dodaje im 'smaczku':) Niby 'tajemnica' ale zawsze coś napewno możesz zdradzic?:)
piękne foty i tyle...do żadnej trudno się przyczepić
ha, a ja się jednak przyczepię... taki duży chłopak, a taką filatelistykę nam tu serwuje...
W jaki sposób świeciłeś na 5? Lampę za plecy czy jakiś softbox?
Podobają mi się wszystki mniej lub bardziej, przyjemnie zobaczyć bardzo dobre zdjęcia ślubne.
Fotografia ślubna lepiej Ci idzie niż stocki :wink: chociaż i tam masz bardzo dużo perełek.
Kawał dobrej roboty.
Kadry, pomysły, wszystko bardzo dobre.
chciałem jeszcze napisać, że trochę Ci fotki, od strony estetycznej, podbła w górę Panna Młoda. :) Żeby mi się tylko takie trafiały...
dobas, kolejno: 70mm, 200mm, 200mm
MicSzu, obrabiam na oko -jak pisałem wcześniej, kontrast, ekspozycja, winieta, czasem walczę z kolorem -trudno to dokładnie opisać ;)
mariush, jeśli chodzi o 5 to miałem gigantyczne szczęście -na sali ustawione były 4 kolorowe światła (czerwone, zielone, fioletowe i niebieskie -robota kamerzysty :) ) dzięki czemu światło było ciekawe i dosyć mocne. Wystarczyło lekko dopalić na wprost (z dyfuzorem), żeby delikatnie doświetlić i zamrozić pierwszy plan.
west73, dzięki -oj stocki to ostatni zaniedbałem bardzo....
lessie, masz w 100% rację -nie tylko chodzi o urodę, ale także o jej naturalność podczas całej imprezy :)
czas na kolejne, tym razem zupełnie inny klimat ;)
6.
oj, ładne..a masz też takie z kontrowym światłem ale bez dopalenia z przodu?. Takie sylwety na tle poświaty z lamp kolorowych?
Przy okazji zapytam - mam ślub na ciemnej i dużej sali. Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Odpada dodatkowe oświetlenie. Mam tylko E-3 i FL-50 do dyspozycji oraz Parę Młodą plus gości. No...moze kamerzysta coś doświetli ze sprzętu ale szału nie będzie....
Czy tylko ISO 800-1600 i palnik z rozpraszaczem? Czy macie jakieś ciekawe rozwiązania?
Trochę się boję że szum na dalszym planie zepsuje foty.