ta abstrakcja strasznie przykłówa wzrok !! patzre i patzre i dalej nie wiem co napisać :oops: ale odczucia chyba raczej pozytywne :grin:
Wersja do druku
ta abstrakcja strasznie przykłówa wzrok !! patzre i patzre i dalej nie wiem co napisać :oops: ale odczucia chyba raczej pozytywne :grin:
Co do ostatniego nie pasuje mi kadr. Jest też nie ostre. Szoda, bo pomysł naprawdę fajny i za ten pomysł pokłony:)
Wielkie dzięki za opinie i komentarze. Jak pisałem wcześniej - dopiero zaczynam się uczyć i wszelkie uwagi są mile widziane.
Dzisiaj zwierzątka (niestety antylopa z zoo):
Nie fotografuj nigdy małych zwierząt z góry, tylko staraj się z "ich poziomu", czyli w praktyce wyłóż się na trawie z aparatem. ;) Zobaczysz, ze efekty będą dużo lepsze.
Mysikrólik - dzięki za wskazówkę, może w końcu zapamiętam ...
Jeszcze jedno z zoo:
Bardzo fajny kadr też żyrawki ;)
IMHO udane zdjęcie żyrafy ...
Troszke szkoda tego kawałka drzewa bo na pierwszy rzut oka wydaje sie jakby zdjęcie było ucięte :wink:
No i przydałoby sie doświetlenie fleszem bo żyrafka ciemna ... Ale jak wiadomo nie można ...
Ale zdjęcie i tak ładne ;)
Dziękuję bardzo za opinie.
J.Graph - drzewko też mi trochę przeszkadza, no ale tak wyszło - dopiero się uczę i robiąc fotkę nie zwróciłem na to uwagi :oops:...
Poniżej pierwsze zdjęcie jakie zrobiłem obiektywem 35mm (dodam tylko że to z natury a nie żadne terrarium):
Ogólnie fajne zdjęcie, wypatztryłes tego pajaka w jakiejśc ceimnicy. Jakby było troszke jaśniej.... ;)
igorra - niestety robione w pośpiechu i lekko przepalone, wygląda wg mnie znośnie ( choć ciemno) po -2EV...
Dzisiaj pierwsze próby ze stałką 35mm (jak zwykle prośba o uwagi):