Jak się przyzwyczaisz do obrazka nie będziesz chciał powrócić do MFT...
Ja wróciłem do MFT, ale Fuji zostawiłem sobie do streetu. Olek jest sprzętem wakacyjnym.
Wiem, ale nowy jeszcze nie jest dostępny - nawet w sklepach - można dopiero zapisać się kiedy go wypuszczą. Oczywiście mam zamiar na niego poczekać bo jak pisałem uszczelnienia to podstawa, niestety w porównywarce jeszcze nie było opcji tego obiektywu. Z tego co o nim czytałem i tak jest mniejszy niż M. ZUIKO 17 f1.2 PRO.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Nie sądzę. Przecież mam obecnie i FF, i APS-C, a MFT i tak używam na wszelkich wyjazdach. Albo rodzinnych wyjściach do lasu na spacer. To unikalny i bardzo przydatny dla mnie system, w zasadzie jedyny który posiada dedykowane teleobiektywy o rozsądnych rozmiarach. Jestem wielkim fanem tego systemu pomimo jego wad.
Popatrz na 20-tkę f/1,4. Pozostanie w systemie zawsze ma więcej sensu, niż wchodzenie w nowy. Chyba że w grę wchodzi zakup kompakta, to Fuji X100V bije wszystkie kombinacje bezlusterkowców i obiektywów jeśli chodzi frajdę z fotografowania.
Wiesz co, 20mm na MFT to za wąsko dla mnie jak na "uniwersalną stałkę do wszystkiego".
Zresztą wczoraj już zamówiłem XT4 + 16-80f4 (w komplecie jako KIT), i dokupię do niego 23mm f1.4 jak już będzie w sprzedaży w lutym.
Natomiast mam zamiar pozbyć się trochę sprzętu ze stajni Sony bo za dużo tego leży w szafie, zostawię sobie tylko FF i obiektywy, APS-C Sony wyląduje na aukcji na ibeju :-)