Kolejny piękny wątek podróżniczy. Z przyjemnością obejrzałem i niecierpliwie czekam na kontynuację.
Wersja do druku
Kolejny piękny wątek podróżniczy. Z przyjemnością obejrzałem i niecierpliwie czekam na kontynuację.
.... zaczęło się wyraźnie przejaśniać. Deszcz odszedł gdzieś nad Atlantyk. Pojawiły się na chmurach przebłyski słońca. Skoro tak to trzeba focić :) mimo, że już po 23 ej i być może jutro wspinaczka na Reinebringen.
Noc w tamtych szerokościach geograficznych to około 2 godzinny czas szarości ze słońcem "spacerującym " po widnokregu. W Reine słońca w nocy nie widać, bo zasłania je Reinebringen.
17
Załącznik 216516
18
Załącznik 216521
19
Załącznik 216518
Jak będziecie w tamtych stronach i zobaczycie coś takiego, to wiejcie ile sił w nogach albo trzymajcie się na nawietrznej. To "dojrzewa" norweski rarytas :) stockfisch.
20
Załącznik 216519
21
Załącznik 216517
.
Ogólnie wątek na tak, bocian wymiata, ale 18, 19 to kliniczne przypadki psudoostrości bez detalu. Smartfonowa masakra, nie idź tą drogą.
Bociek wymiata, pierwsze z wiatrakami genialne i ciekawe norweskie widoki.
Norwegia i jej klimaty.. . .Piękne foty.
18 mi się podoba. Gdyby ten welon chmur na niebie byłby ciut jaśniejszy i ciut zróżnicowany, to by zaszła ładna równowaga między taflą wody u dołu, a niebem na górze i fotka by była jeszcze ładniejsza.
Pzdr, TJ
Świetne foty. Gratuluję. Będę tu zaglądał.
Tiaaa..... Problemem jest to że, ta chmura jest oświetlona bezpośrednio przez słońce, a na dole pod góra panuje półmrok. Matryca w panasie poległa. Ta fota jest z nikona z bardzo mocno ciągniętymi cieniami. Ligtroomem nie potrafiłem tego zrobić lepiej. Może kiedyś popróbuję innym softem :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Bardzo proszę :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
.
Henningsvaer nazywane Wenecją Skandynawii.
21
Załącznik 216547
22
Załącznik 216548
Nocne Reine
23
Załącznik 216549
.