Trochę fotek poPSułem, (nawiasem mówiąc rzadko korzystam z tego narzędzia ale ... ) byłbym wdzięczny na ewentualne wskazówki, czy moja ingerencja idzie w dobrym kierunku ?
Wersja do druku
Trochę fotek poPSułem, (nawiasem mówiąc rzadko korzystam z tego narzędzia ale ... ) byłbym wdzięczny na ewentualne wskazówki, czy moja ingerencja idzie w dobrym kierunku ?
Całkiem dobrze to popsucie wyszło :) Ładne kolory i dobra ostrość. Co do żółtych kwiatków, to uważam, że jeden w kadrze wypadłby ciekawiej. Zresztą bardzo często pojedyncze kwiaty zdecydowanie lepiej się komponują. Warto też niekiedy zrezygnować w z fotografowania ich z góry, na rzecz jakiegoś ujęcia z boku w ciekawym świetle. :grin:
Na wszystkich ładna GO. Temat wyraźnie odcina się od tła. Co do żółtych kwiatków ,uważam jak Mysikrólik. Białych jest więcej ale nie są w jednej płaszczyźnie i dlatego widać wyraźnie który jest tematem zdjęcia. Niebieski- sam nie wiem, może powinien być cały? Ale to taki "rzadki" kwiat i nie wypełniłby kadru. W tym ujęciu przydałby się może jakiś owad albo przyciąć w kwadrat?
Dzięki za odwiedziny i cenne uwagi Mysikrólik :), teoria teorią ale pewnych nawyków w kompozycji muszę się jeszcze nauczyć. Prawdę mówiąc to tak na poważnie wczoraj po raz pierwszy przysiadłem się do PS-a. Nie wiem czemu ale jakoś nie byłem przekonany do tak dalece posuniętych ingerencji w fotografie, dopóki nie zobaczyłem efektów jakie daje to narzędzie. Chyba już nie "wypuszczę" żadnego zdjęcia bez choćby wstępnej obróbki :).
pozdrawiam 8-)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
thx helmuth :)
Moje próby "Street photo", nie powiem wdzięczny temat :). Co do oceny kieruję pytanie do fachowców w tym temacie.
no nic, to może trochę "krzywizn" wypatrzonych moim okiem :)
przedostatnie jest bardzo fajne, dobrze dobrane kolorki i nasycenie. Jakby CI to powiedzieć, właśnie nastał sezon ogórkowy ;) dlatego taka posucha też panuje, no nic, jak nie będzie jakiś lasek w toplesie w tym wątku to troche to potrwa, sezon sie zaczął :)
Przedostatnie ciekawe.
pzdr
Nieźle, na prawdę nieźle. Kolory, kontrast, ostrość: bdb.
Kadrów też szukasz z powodzeniem. Oby tak dalej. Czekam na następny 'secik' :)
Dwa ostatnie dobre, zwlaszcza przedostatnie.
Jak widać i u nas można wypatrzeć ciekawe ujęcia architektury.