Akurat pracownicy odeszli. Niedawno w tv był świetny dokument "Nokia - łączyliśmy ludzi". Polecam. Po Nokii zostały patenty, trade name i trade mark.
Wersja do druku
I pomyśleć, że kiedyś wystarczyła Smiena, Zenit, Practica (to już był Everest). Każda klatka była cyzelowana. I trzeba było sie NAUCZYĆ fotografii. A teraz to pewnie powinni dodawać do aparatu "hostesę", która wyzwalała by za właściela migawkę.(oczywiście chodzi cały czas o body:grin: ). No cóż czasy się zmieniają.
Ale może zmienią się też na gorsze!? https://www.optyczne.pl/13556-news-K...port_****.html i będziemy się cieszyć z tego co mamy i na co nas stać!?
Ja się cieszę bardzo z tego co mam.
Jeśli o mnie chodzi nie czuję potrzeby zmiany aparatu:). Panasa G1 mam już 10 lat i działa tak samo (made in Japan) jak w dniu zakupu. Gdyby miał filmowanie to wątpię czy kupowałbym G5. Odpowiadam sobie na pytanie czy po zmianie puszki będę robił lepsze zdjęcia:) i odpowiedź jest przecząca.
Nie każdy ma takie samo podejście i potrzeby:) Oczywiście nie wykluczam, że za te powiedzmy 5 lat nie kupie czegoś nowszego od G5.
W zeszłym tygodniu padła mi lodówka po 11 latach. Ruskie chodziły po 20-30 lat.