Niech będzie 14, żeby każdy miał szansę coś dopstrykać. Bardziej martwi mnie fakt, że olałeś naszą popRAWkę, a tu meldujesz się po każdym poście.
Wersja do druku
Niech będzie 14, żeby każdy miał szansę coś dopstrykać. Bardziej martwi mnie fakt, że olałeś naszą popRAWkę, a tu meldujesz się po każdym poście.
Służę przykładami:
"Absolutnie", "Czas", "Zaraz wracam", "Dziwny jest ten świat", "Veni, Vidi, Vici" ...
Chcesz jeszcze?
To są dwie różne sprawy!
Zadawanie (wyznaczanie) terminu na zrobienie, wyklucza wcześniej zrobione, dobre zdjęcia. Pisał o tym @fret
Wyznaczenie terminu na wysłanie zdjęcia jest prostym zabiegiem organizatora/prowadzącego konkurs
Na 100 tematów, powiedzmy 10 mało konkretnych z dużą interpretacja tematu. To są (czy raczej były) wyjątki jak pisałem. Może akurat ostatnio tak się złożyło, że trochę częściej.
Z mojej strony to była tylko propozycja do międzyforumowych tematycznych. Żeby było trudniej, żeby było inaczej, żeby nie było 60 prac (były narzekania na to ), żeby była mobilizacja do wyjścia z aparatem, żeby...
Jeśli w tych 60 nie będzie 50 bardzo dramatycznych tonacji i HDR-ów ile fabryka dała, to będzie ok ;) Dajmy szansę konkursowi, podobieństwo prac powinno być jednak mniejsze, niż przy obróbce jednego zdjęcia.
Dlatego ja nawet nie próbuję wybierać. Sporo z nich - sorry koledzy - to jednak poprawki delikatnie mówiąc do niczego... Sposób przedstawienia 50-ciu zdjęć jedno za drugim odbiera możliwość porównania.. Trzeba by zapisać kilka , które wpadły w oko i otworzyć razem porównując by wybrać... To nie dla mnie bom na starość za leniwy :wink:
Bez przesady, tu chyba tylko większa trudność w zrobieniu zdjęcia w temacie Uczucie. Pozostałe tematy są konkretne (Uczucie, zresztą też), a że można na nie wysłać różne zdjęcia to chyba dobrze. Naprawdę miałbyś trudność wysłać pracę (zrobić zdjęcie) przykładowo jakby temat był "Woda" ? Rozumiem jesteś za tym, aby temat był jeszcze bardziej precyzyjny np. Fontanna, Wodospad ? Zamiast "Martwa Natura" lepiej jakby było np. Wazonik , Owoc (nie owoc nie, konkretnie, jabłko, gruszka) ? Ograniczyć tematem interpretacje do maksimum ? Wtedy prace w tematycznych będą podobne jak w popRAWce.
@Krakman , odnośnie tego:
Jest do pobrania paczka z zdjęciami, ale jak jesteś za "leniwy":wink: to też niewiele pewnie pomoże
A ja nie miałem żadnego problemu z wyborem zdjęć z tej 60'tki.
Zapisuję paczkę, rozpakowuję do katalogu i odpalam przeglądarkę.
Te które mi zupełnie nie pasują kasuję od razu.
Resztę porównuję na miniaturkach a w przypadku wątpliwości powiększam i decyduję...