Dzięki za komentarze, cieszy mnie pozytywny odbiór podsyłam więc kilka kolejnych obrazków.
6. Owoce morza
7. Antylopa Niala w kamuflażu
8. Czarna mamba
9. "The heads" Plettenberg Bay
10, Baviaans Kloff
11. Rodzeństwo (Surykatki)
Wersja do druku
Dzięki za komentarze, cieszy mnie pozytywny odbiór podsyłam więc kilka kolejnych obrazków.
6. Owoce morza
7. Antylopa Niala w kamuflażu
8. Czarna mamba
9. "The heads" Plettenberg Bay
10, Baviaans Kloff
11. Rodzeństwo (Surykatki)
Piękne tereny i ciekawe zdjęcia. Ta czarna mamba spotkana w naturze, czy w terrarium przez szybę? Jeśli w naturze, to z jakiej odległości jej zdjęcie robiłeś?
Czarna mamba jest szybsza od człowieka, więc nie zaryzykowałbym zdjęć w naturze. Fachowcy jak robią takie foty to sa przygotowani: antytoksyna, samolot, itd.
Piękne zdjęcia w tym wątku :)
A jak wygląda miasto w ktorym mieszkasz w kontekście podziału na białych/czarnych? Czy to podobnie jak w Joburgu, czy trochę lepiej?
Dzięki za komentarz! Zła reputacja Czarnej Mamby bierze się głównie z jej agresywności wiec raczej bym nie ryzykował focić bez szyby. Co więcej ja osobiście nawet do powolnego i leniwego puffaddera wolał bym nie podchodzić bliżej niż na 2 metry... O efektach ukąszeń z osobami z RPA rozmawiałem wielokrotnie i to nie są przyjemne opowiadania :/
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Ja mieszkam na przdmieściach i na moim osiedlu zdecydowana większość, może nawet 90% to biali. Ale mamy obok jakieś 3 km lokację, w której na podobnej powierzchni jak u nas jest pewnie 10x wieksza społeczność w 100% czarnoskórych, którzy mieszkają w domkach z blachy falistej... W statystykach PE jest podobne jak reszta kraju czyli zdecydowana większość czarnoskórych i mulatów.
Świetne zdjęcia i bardzo ciekawy wątek. Od znajomego który spędził ok. roku na farmie w Namibii wiem, że tubylcy panicznie boją się gadów, szczególnie złą sławę ma Czarna Mamba która jak wszystkie węże jest tam pod ścisłą ochroną. Z antytoksynami to ponoć lipa, fiolki są tylko większych szpitalach i w praktyce o ile dojdzie do ukąszenia to jest ono śmiertelne (inna sprawa, że takich zdarzeń nie ma dużo).
Ciekawy wątek,świetne zdjęcia :)
Dzięki za dobre słowa i kolejna wstawka tym razem - Stormsriver National Park i początek Otters Trail
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Fajny wątek, świetne zdjęcia. Chętnie bym też obejrzał jakiegoś streeta.