A wiesz, że tequili jeszcze nawet nie spróbowałem? :D Przywiozłem ze sobą 0.7, ale na miejscu nic. Unikaliśmy knajp dla turystów, bo ceny spooooore.
Wersja do druku
A wiesz, że tequili jeszcze nawet nie spróbowałem? :D Przywiozłem ze sobą 0.7, ale na miejscu nic. Unikaliśmy knajp dla turystów, bo ceny spooooore.
Zdjęcie bardziej dokumentacyjne, jak do oceny, bo od przodu bałem się panów fotografować :) W stanie Quintana Roo jest bardzo dużo różnych formacji mundurowych, kilka rodzajów policji, wojsko, ochrona. Policja chodzi najczęściej z długą bronią, albo jeździ pickupem, gdzie na przyczepie stoi dwóch policjantów. Podobnie wojsko, tylko oni mają jeszcze zainstalowany ichniejszy CKM. W innych stanach było zdecydowanei mniej policji. Cancun daje 25% całego dochodu Meksyku z turystyki, stąd jest oczkiem w głowie państwa i stąd tutaj takie siły, żeby wszelkie kartele dusić w zarodku. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby policja brała łapówki od kierowców i łapała ich o przekroczenie prędkości, oczywiście bez radaru (sam tego doświadczyłem).
Zapłaciłeś ? czy się kłóciłeś ? :)
Czemu się pozbyłeś OM-10 mIII - nie spełniał twoich oczekiwań?
Kupiony był tylko na ten wyjazd, bo ma filmy 4K. Trzech body nie potrzebuję na zimę :) Ale jest to jednak trochę upierdliwy aparat. Żeby nagrać film 4K trzeba zmienić tryb na film, żeby zrobić bracketing trzeba zmienić tryb na tryby specjalne. Jakby nie mogli wszystkiego włożyć w menu, tak jak w starych aparatach. Robię zdjęcia głównie na A i tutaj miałem niezłą karuzelę. A znowu jak sobie pokręciłem kółkiem, to mi się wyłączał centralny punkt ostrości i włączały wszystkie.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
-Płaci pan teraz czy 1000 peso w mieście 60 km stąd a ja zatrzymuję prawko?
-Teraz, ale nie mamy 1000 (ściema).
-To ile macie?
-Wyciągnęliśmy 400 (80zł).
-To jest ok dla was?
-No chyba nie mamy wyjścia....
-No to miłego dnia i proszę przestrzegać przepisy :D
A jakie masz jeszcze body i jak je oceniasz?
Obecnie EM1 MKI i EM5 MKI oraz starego dziadka E1. Miałem EM10 mkI, kilka penów. Jak oceniam? Każde ma swoje wady i zalety, ale jeżeli chodzi o to co produkują, to jakość obrazka od 2012 r. się nie zmieniła. EM5 robi ciągle bardzo dobre zdjęcia. Bardzo lubię EM 1, ze względu na ergonomię. Szkoda tylko, ze filmy z niego są nijakie. Na wiosnę myślę o Panasonicu G9, bo EM1 MKII ma cenę mocno przesadzoną.
Jukatan to także liczne cenoty, czyli głębokie studnie krasowe z krystalicznie czystą wodą. Zdjęcie to HDR z 5 klatek zrobionych z ręki.
ale bym tam się pomoczył .Cudo fotka