Witam.Cytat:
Zamieszczone przez leodan
To daje na dzis cenę 939,391633 zł Pl i koszty przesyłki to powiedzmy 100 zł, mniam robi się nieźle :razz:
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam.Cytat:
To daje na dzis cenę 939,391633 zł Pl i koszty przesyłki to powiedzmy 100 zł, mniam robi się nieźle :razz:
Pozdrawiam.
to są dolary kanadyjskie czy amerykańskie ? - bo cena byłaby jeszcze ciekawsza :)Cytat:
To chyba cena w dolarach USA , w Kanadzie są też takie ceny , tylko dolar Kanadyjski jest trochę droższy /ale jaja , kto by kiedyś pomyślał /.
własnie tu kupowałem rok temu to szkło po takiej samej cenie - tylko innym kursie :)Cytat:
Może będzie banalne to, co za chwilę napiszę :D
Z własnego doświadczenia:
Zanim kupiłem lustrzankę, uczyłem się na hybrydzie SP-510 i czytałem pilnie nasze forum. Lustrzankę kupiłem po roku, ale tylko body i osobno 14-54 właśnie.
Tutaj jest tak dużo informacji o sprzęcie i nie trzeba wcale być zarejestrowanym aby sobie poczytać i wyciągać wnioski.
Wiele osób zrobiło podobnie.
Czy nie lepiej trochę dołożyć i od razu kupić jeden porządny, uniwersalny obiektyw?
Ten obiektyw jest rewelacyjny.
Używalem go z E-510, teraz używam z E-3 i nawet nie myślę o zamianie na 12-60.
Wsztstkie fotki architektury w mojej galerii, zrobiłem właśnie nim.
Moze fotografie w galerii pomogą w wyborze ?
Przy obecnych cenach $$ nawet nie ma co się zastanawiać. Jeżeli masz okazję kupić w USA i sprowadzić to bierz - jak Ci się nie spodoba to najwyżej sprzedasz - nie ma tego złego, ale na 100% nie sprzedasz :D
Pozdrawiam,
Mariusz
Jeśli tylko masz możliwość finansową brać to szkło to bierz. Jest naprawdę rewelacyjne. Ja je kupiłem ostatnio za 492$, co dało przelicznik jakieś 1150 zł. A można zapewne jeszcze taniej.
Takaszi, jak będziesz zciągał to może byś dał znać i zciągnoł dla mnie, a i może inni się zkuszą, w tak atrakcyjnej cenie.