Masz talent :)
Wersja do druku
Masz talent :)
Co do papierosów i dymu to nie wystarczy jeden dymek......, trzeba wyjarać co najmniej jedną fajkę a czasami i dwie. W domu nie uzyskasz mgły (lub mnie się to jeszcze nie udało), jedynie co uzyskasz to smugi światła. Namiastke mgły z dymu papierosowego można uzyskać najszybciej na zewnątrz i jedynie kiedy mi to najlepiej wyszło to z tym Mercedesem i na fociej poniżej ale to też właściwie smugi światła.
Załącznik 172497
Z tym Mercedesem wyszło tak jak wyszło ponieważ przypuszczam, że to zasługa aury która akurat panowała - był zmierz i zachmurzone niebo, czyli panowała taka niebieska poświata. Z tego wynika, że być może w domu też się da uzyskać podobny efekt ale trzeba zastosować niebieskie tło lub jakieś niebieskie oświetlenie, miałem to sprawdzić ale jakoś nigdy nie mam na to czasu.
Z tym kijkiem dobrze kombinujesz ale łatwiej wychodzi poruszenie przedmiotu na dłuższym czasie. Nawet jeżeli zrobisz to ręką to tego prawie nie widać (zostaje taka lekka pomarańczowa smuga) a dla pewności robisz drugą fotę ze stojącym przedmiotem i wymazujesz niepotrzebne rzeczy. Można też się bawić z gramofonem i dorobioną jakąś większą płytką przytwierdzoną do talerza :).
Co do disco to o wiele bardziej przydatne są tablety z dobrym wyświetlaczem niż telefony z racji większej powierzchni. Możesz sobie też wypróbować efekt przesuwania za przedmiotem tabletu czy telefonu, tylko najlepiej wgrać tam jakieś tło w kolorowe paski. Kiedyś raz się tak bawiłem.
Załącznik 172498
To Porsche jest akurat z naciąganym napędem i palą mu się światła, także można łączyć efekty z dwóch kadrów lub więcej - kiedy jedzie i stoii lub w między czasie :)
Załącznik 172500Załącznik 172499
Kombinuję z dymem. Coś wychodzi, ale jeszcze nic wartego pokazania...
Więc dla odmiany wróciłem do fajerwerków.
14.
Załącznik 172794
Dziś małżonka poszła plotkować, mogłem zaanektować kuchnię na dłuższy czas. W roli głównej ponownie lalka Emilka :)
15.
Załącznik 172848
16. Taka pogoda w długi weekend :(
(lustro + prysznic)
Załącznik 173134
jestem pod wrażeniem - część "sytuacji" pewnie kosztuje Cie mnóstwo prób i zachodu - plusik za całokształt bo efekt jest ; )
Dobre! :grin:
@glee,
Różnie bywa z tym "zachodem" - kilka z powyższych zrobiło się prawie samo, na inne zużyłem sporo czasu i paręset klatek... A na kilka już poświęciłem sporo czasu i wysiłku, by cały rezultat tylko się do kosza nadawał...
Dzięki w ogóle wszystkim za zachętę :)
To dwa dzisiejsze:
17.
Załącznik 173280
18.
Załącznik 173281