Zamieszczone przez
andtor2
Dzieki raz jeszcze za gratulacje, którym nie dziękowałem. Odniosę się może do kilku poruszonych kwestii.
Może nie tyle koledzy (chodzi o liczbę mnogą) chcieli co po prostu zapytałem się jaki ma mieć rozmiar ta panorama i prowadzący podał konkretny rozmiar: "4 038px × 1 000px tak jak w poglądówce"
To było wiadome bodajże 1,5 godziny po ogłoszeniu tej edycji popRAWki (jak sie mylę poproszę o sprostowanie).
Można powiedzieć, że zrobiłeś jakby zoom cyfrowy. To chyba dość adekwatne porównanie. Z małego obrazka (mniejszej rozdzielczości) powiększyłeś do znacznie większego co musiało dać taki skutek. Zoom cyfrowy (jeśli używany to najczęściej 2x) powiększa 2 razy, Ty powiększyłeś ok. 3,5 krotnie mały obrazek stąd też takie mocne pogorszenie jakości. W pierwszym głosowaniu (unieważnionym z wiadomych względów) głosowałem właśnie na 01, ale wtedy też ta praca inaczej wyglądała. Nie ma też co ukrywać, że przez Twój błąd udało mi się wygrać (w pierwszym głosowaniu praca 01 prowadziła zdecydowanie), a tak może tylko 2 miejsce by było.
Co do krzywizny horyzontu z prawej, zgadzam się, że lepiej byłoby prosto. Tak mi złożył panoramę PSE6 i już nie chciałem za bardzo tam ingerować, ale zwróciłem na to uwagę.
Co do przepaleń:
To czwarte z kolei to zapewne moje. Nie zaprzeczam, że są u mnie przepalone piksele na budynkach, choć LR pokazuje mi ich znacznie mniej. W każdym razie dzięki za taką informację, trzeba będzie na to zwracać uwagę.